Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 13:02:56

У Чернігові презентували проєкт "Книжка для воїна"

20.09.2022   19:46Агенцiя

У перші осінні дні працівники Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки з ініціативи волонтерів Чернігова, а саме – пані Інни Чистенко, започаткували акцію "Мандрівна бібліотека" в межах Всеукраїнської акції "Бібліотека українського воїна".

Мета цієї ініціативи – збір та передача книг нашим захисникам, чернігівським воїнам, для підвищення рівня їхньої самосвідомості, психологічного розвантаження та мотивації як військових.
  До збору книг запросили всіх охочих. До "Мандрівної бібліотеки" можна було передати свої книжки чи придбати з цією метою нові.
  16 вересня в Чернігівській ОУНБ ім. В. Г. Короленка відбулася передача зібраних книг військовослужбовцям. Це п'ятдесят патріотичних творів сучасних українських і зарубіжних авторів, класиків. Переважну частину літератури подарувала із власної книгозбірні директорка нашого закладу Інна Аліференко, решту книжок відібрали з обмінного фонду бібліотекарі відділу комплектування.
  Чудовим подарунком для українських захисників стали надписи-побажання на подарованих примірниках. Працівники бібліотеки написали ці щирі рядочки від руки – на листівці. До речі, авторка більшості побажань – наша співробітниця Світлана Сусленко (Лана Світко).
  Ось декілька з них.

  Вертайтеся, хлопці, живі та здорові,
  Додому, до сонця, до щастя й любові!
  Туди, де спокійно, де тиша й добро,
  Туди, де срібляться Десна і Дніпро.
  За вас щохвилини ми Бога прохаєм:
  Хай силу дає і від куль захищає.

  * * *
  Хай "Байрактари" й "Джавеліни"
  Завжди працюють на відмінно.
  І "Стінгери" хай не лажають,
  А перемогу наближають!

  * * *
  Хай дасть архангел Михаїл
  Багато переможних стріл.
  Рука не схибить, козаченьки!
  Хай згинуть наші вороженьки!

  Як передати книги командирам військових частин, військовим психологам, офіцерам? Звичайно, через гарних помічників – активних та небайдужих людей. Тому до нас цього дня завітали волонтери Марина Івашко, Інна Чистенко і Валерій Вовк. Усі вони у своїх промовах наголошували на тому, що книжка – це бібліотерапія, адже, взявши книгу до рук, військові отримають можливість зануритись у той світ, який описують українські автори. Книжка стане теплим дотиком для всіх наших воїнів, бо слово – воно живе, воно лікує. "Слово вміє і стріляти, і за собою повести, і душу відігріти", – переконаний офіцер-психолог, доброволець Валерій Вовк. Пан Валерій і сам пише вірші, якими тут же з нами й поділився. Ці слова народжувалися в ті буремні дні, коли розпочалася широкомасштабна війна росії проти України, коли тривала облога Чернігова. Кожен рядочок проникнутий патріотичним настроєм, болем, який ми всі переживаємо, а ще – оптимізмом українського народу в цій війні, вірою у щасливе, переможне майбутнє. "Михалич" (це позивний Валерія Вовка) навіть став автором тексту пісні, присвяченої 21-му окремому стрілецькому батальйону ЗСУ, який був створений у перші дні війни з числа добровольців для захисту Чернігова. Це своєрідний гімн, присвята чернігівським захисникам.
  Як зазначила у своєму виступі Інна Аліференко, "Акція "Мандрівна бібліотека" безстрокова, тож маємо надію, що бібліотека збере ще не один десяток книг і передасть воїнам. Наше військо читаюче, високоосвічене та прагне вдосконалення знань".
  Отож усі разом допоможімо нашим захисникам здобути Перемогу над ворогом не тільки зброєю, а й силою літературного слова!

За додатковою інформацією звертатися:
Надія Заваліна, головний бібліотекар відділу документів із гуманітарних наук

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини