Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 03:27:16

На Чернігівщині з’явився віртуальний музей «Війна впритул»

16.06.2022   13:29Агенцiя

Понівечені долі, обірвані життя, знищені, зруйновані та пограбовані населені пункти, житло, пам’ятки, інфраструктуру лишають після себе російські війська в Україні.

Чернігівщина – одна із областей нашої держави, частина якої була під окупацією,  зазнала  значних руйнувань та непоправних втрат. Нині область звільнена від ворога. Проте практично щодня наш регіон потерпає від ракетних ударів та обстрілів.

Команда проєкту з оцифровки туризму "Discоver UA" за підтримки Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської військової адміністрації та Чернігівського обласного центру розвитку туризму створили віртуальний музей пам’яті війни на Чернігівщині. У музеї за допомогою 3-Dтурів на сайті  «Чернігівщина туристична» chernihivregion.travel/war можна побачити жахливі наслідки російського «асвабаждения» у Чернігові та області. І на превеликий жаль тут представлені не всі об’єкти, понівечені та зруйновані ворогом. Нові об’єкти ще будуть додаватися.

«Чернігівщина туристична запрошує» щиро вдячна команді проєкту з оцифровки туризму "Discоver UA" за можливість фіксації злочинів російських окупантів з метою  донесення їх до наступних поколінь, збереження у пам’яті нащадків – якою ціною Україні дістається свобода та незалежність.  
 

Чернігівський обласний ТІЦ

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини