Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 17:22:56

#КодНації. Чернігівський обласний філармонійний центр створив відео до Дня вишиванки

19.05.2022   11:19Агенцiя

19 травня 2022 року – світ відзначає День вишиванки. Це міжнародне свято відзначається щороку кожного третього четверга травня і покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу.

Всесвітній день вишиванки бере за початок акцію студентів Чернівецького національного університету, які цього дня у 2006-му році пристали на пропозицію студентки Лесі Воронюк всім разом одягнути вишивані українські сорочки. Згодом ідея поширилися Україною, а нині цей день відзначається у понад 50-и країнах світу.

До Всесвітнього дня вишиванки Чернігівський обласний філармонійний центр презентує всім, хто розуміє, що вишиванка – це генетичний код нації і її духовна броня, невеличку відеопрезентацію. У ній звучить авторська музика солістки Капели бандуристів ім. О.Вересая Алли Калашник. А ще – всіх чернігівців, всіх жителів Сіверського краю зі святом вітає сама засновниця Всесвітнього дня вишиванки Леся Воронюк!

Цим проєктом Чернігівський обласний філармонійний центр долучається до онлайн-маратону до Всесвітнього дня вишиванки, започаткованому управлінням культури і туризму Донецької ОДА під загальним хештегом #КодНації. Мета маратону – продемонструвати, що Україна має свій власний непереможний національний код. «В умовах сьогодення, коли російська агресія проти України намагається знищити нашу історію та культуру, вишиванка набуває особливого значення, демонструє цінності, які є пріоритетними для держави, та стає символом перемоги», – зазначають організатори акції.

Проєкт підготовлено за сприяння Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА.
Використано відеоматеріали з відкритих джерел.

 

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру
фестивалів та концертних програм
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини