Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:34:31

У Ніжині готуються до Дня міста

02.02.2022   10:33Агенцiя

1 лютого, під головуванням Ніжинського міського голови Олександра Кодоли відбулося перше засідання оргкомітету з проведення Дня міста, який відзначається 6 травня.

«Вже два роки поспіль через карантинні обмеження у нас не було повноцінного свята. Але цьогоріч День міста потрібно провести у новому форматі. Слід продумати, кого ми хочемо бачити в якості головного гостя. Вчора ми обговорювали дане питання з управлінням культури – прозвучали пропозиції запросити ніжинських вихованців, котрі досягли успіху – наприклад, Катерину Павленко з гуртом «Go_A», Дмитра Андрійця, його сестру Анну Кіндзерську, яка днями підкорила суддів шоу «Голос країни». Наше місто заслуговує на гідного артиста, це повинен бути гарний концерт», — підкреслив Олександр Михайлович.

Цікаві пропозиції внесла директор Ніжинської дитячої хореографічної школи Галина Тимошенко.

 

Вперше у Ніжині пропонується провести благодійний Віденський бал «NIZHYN FANTASY"

 

Як зауважила Галина Львівна, цей бал – мрія багатьох поколінь ніжинців. Відбуватиметься захід у старому, так званому Гоголівському, корпусі університету.

У першому пробному занятті взяли участь перші 12 пар. Загалом передбачається участь 30-40 пар. Все повинно виглядати, як на справжньому балу. «Це буде гідна сторінка історії нашого міста», — зазначила Г. Тимошенко.

Ще одна пропозиція – запросити на свято гостей з Грузії. Зокрема, йдеться про місто Зестафоні, яке має схожу з Ніжином символіку, Ніжинська дитяча хореографічна школа підтримує з місцевими жителями давні творчі стосунки.

Міському голові прийшлися до вподоби дані пропозиції. Крім грузинських друзів, він запропонував запросити і латвійських з міста побратима Ніжина – Прейлі.  Олександр Михайлович відзначив, що було б цікаво у День міста підписати меморандуми про співпрацю з Грузією та Латвією.

За цей напрямок роботи відповідатиме секретар міської ради Юрій Хоменко.

 


 

У ході обговорення прийнято рішення щодо проведення у Ніжині ярмарку. Орієнтовно визначилися з датами – з 5 по 8 травня.

«Ми не відмінили Покровський ярмарок, ми його просто перенесли. Можна було б провести його у форматі Покровського.  Це було б цікаво і масштабно. Тим більше, що половина вул. Гоголя та перша черга алеї Шевченка будуть вже готові до проведення заходів. Також важливу роль тут відіграє й економічна складова: отримані від ярмарку кошти ми могли б спрямувати на інші заходи до Дня міста. Перед нами стоять наступні головні задачі: перша — залучити якомога більше підприємців, щоб і вони, і місцевий бюджет могли заробити певні гроші, друга – щоб наше місто прозвучало на всю країну. Задля цього у нас з вами попереду ще три місяці», — зауважив міський голова.

Начальник управління культури і туризму Тетяна Бассак зазначила, що підприємці з Чернігова пропонують провести гастрономічне шоу. Це так зване кафе просто неба, яке вже давно практикується в обласному центрі.

Також до Дня міста передбачається чимало заходів для молоді. Це вуличні дискотеки, кінопокази просто неба, різноманітні майстер-класи. Зокрема, ніжинці дуже полюбляють розпис екоторбинок.

Йшлося і про ще одну важливу складову майбутнього свята – забезпечення потужної інформаційної кампанії. Її, на думку членів оргкомітету, потрібно розпочинати вже з середини березня. Рекламу слід розмістити на трасах Чернігів — Ніжин, Ніжин — Київ, а також у всіх засобах масової інформації.

Начальнику управління житлово-комунального господарства та будівництва Анатолію Кушніренку надано доручення підготувати відповіді на питання, які з об’єктів вже можуть бути відремонтовані до вказаного часу, чи можна буде посадити молоді дерева на вул. Гоголя.

Окремо члени оргкомітету визначилися і з датою проведення заходів до Дня міста. Так, 6 травня, у п’ятницю, відбудуться офіційні зустрічі та концерт, а вже 7 і 8 травня – Віденський бал та молодіжні програми.

Наступне засідання оргкомітету заплановано на 15 лютого.

Автор: журналіст сайту «УН» Валентина Савчук

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини