Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 17:18:48

У селі на Ічнянщині планують відкрити історичний музей

22.12.2021   09:02Агенцiя

У селі Іржавець, що на Ічнянщині, облаштують музей історії села. За словами старости Іржавецького старостинського округу Сергія Сироти, таку ідею він виношує з 2016 року.

«Зупинити чи повернути час назад неможливо, але поринути в ті часи можна через фото, речі, що залишилися з минулого, розповіді старожилів, пісні тощо. Тож щоб не втратити цю історичну пам’ять, хочемо відкрити такий музей», – пояснив Сергій Сирота.

Музей мали облаштувати у селі цьогоріч, але задум довелося підкорегувати і відкласти до наступної весни 2022 року.

«Змінились у нас трішки пріоритети і нам не вдалося зробити ремонт у приміщенні, в якому ми планували музей. Кошти спрямували на ремонт приміщення для перукарні та зробили ремонт у сільській раді – у приміщенні для ЦНАПу. На інші ремонти грошей уже не вистачило. Але навесні 2022 року зробимо ремонт у приміщенні для музею, бо вже на це заплановані кошти», – розповів очільник громади.

За його словами, експонатів для музею назбиралася вже ціла купа.

«На День Ічні ми представляли старостат, експонати ці виставляли. Серед них веретена, різні скрині, предмети побуту, дерев’яні колиски, багато рушників, хусток, вишиванок, картини є. У нашому селі були художники, тож люди чекають на відкриття музею, аби принести художні роботи. Нині у старостаті кілька експонатів зберігається, в будинку культури, але переважно люди тримають експонати вдома, чекаючи, коли вже можна буде їх кудись принести», – сказав Сергій Сирота.

джерело

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини