Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:46:36

Найбільша тергромада Прилуччини запланувала на розвиток туризму понад 4 млн. гривень

02.12.2021   16:13Агенцiя

Програму розвитку туризму на території Сухополов’янської ОТГ Прилуцького району погодили на засіданні сільської ради 23 листопада, інформує сайт тергромади.

Комплекс заходів із розвитку туризму, викладений у Програмі, триватиме шість років. Загальний обсяг фінансування  - 4 млн. 200 тисяч гривень, із яких 3 млн. 355 тисяч – державний бюджет, 854 тисячі – сільський. Так, на 2022 рік запланували 617 тисяч, на 2023 – 813, на 2024 – 1 млн 838, на 2025 – 432, на 2026 – 342, на 2027 – 167.
За ці кошти в межах Сухополов’янської ОТГ профільними спеціалістами планується реалізувати понад сотню заходів по 8 основних напрямках: розвиток та вдосконалення туристично-інформаційної інфраструктури, створення та впровадження нових туристичних маршрутів, забезпечення належного рівня промоції туристичного потенціалу громади, підвищення туристичної привабливості громади, розбудова туристично-рекреаційних об'єктів, сприяння розвитку науково-освітнього туризму, створення «Інформаційно-туристичного хабу», залучення  інвестицій в  розвиток туристичної галузі.

Найвартісними серед заходів будуть:
- придбання мікроавтобусу для екскурсійної діяльності  - 1 млн. 300 тисяч гривень;
- розробка та виготовлення промоційної поліграфічної та інформаційно-сувенірної продукції (промоційні буклети, блокноти, листівки, сувеніри тощо з зображенням бренду Сухополов’янської ОТГ) – 260 тисяч гривень;
- реалізація спільного проекту «Створення туристичного кластеру «Місцями козацької сили» - 110 тисяч гривень;
- створення інтерактивних локацій та зон відпочинку на  туристичному маршруті «На Густиню через Гать» з метою відродження козацьких традицій – 300 тисяч гривень;
- розробка та облаштування еколого-туристичної стежини на території Валківського старостинського округу з метою створення нового туристичного маршруту – 450 тисяч гривень;
- обстеження глиняних печер у с. Переволочна з метою впровадження нового еколого-туристичного маршруту «Прадавні таємниці Переволочної» - 360 тисяч гривень;
- розробка, підтримка та інформаційне наповнення туристичного сайту «КрутоМандри» - 200 тисяч.

Фото: КрутоМандри

priluki.city

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини