Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 14:47:43

18 Мандрівний Docudays UA у Чернігівській області

01.12.2021   08:59Агенцiя

1 грудня розпочинається 18 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA у Чернігівській області

Він відбудеться у комбінованому форматі: онлайн — на платформі DOCUSPACE — та офлайн.

Ми завітаємо у 5 міст та містечок Чернігівської області України та покажемо документальні хіти й стрічки-улюбленці цьогорічного березневого фестивалю. На глядачів та глядачок чекають 12 вражаючих документальних фільмів, створених упродовж останніх двох років.

З вересня 5 фільмів із програми 18 Мандрівного Docudays UA вже доступні для перегляду в онлайн-кінотеатрі DOCUSPACE. Це стрічки:

•    «Колумбійська родина» (реж. Таня Воль Сьоренсен) — фільм-переможець у номінації Rights Now! Docudays UA-2021;
•    «А ночі вже більше не буде» (реж. Елеонор Вебер) — стрічка-володарка спеціальної відзнаки міжнародного конкурсу та призу глядацьких симпатій;
•    «Малий Самді» (реж. Палома Сермон-Дай) — головна відзнака студентського журі;
•    «Речі, на які ми не наважуємося» (реж. Бруно Сантамарія Расо) та «Невидимі» (реж. Майя Мартіняк) — фільми, що отримали особливі відзнаки журі Rights Now! на 18 Docudays UA.

Цього року майданчиками для показів та обговорень фільмів Мандрівного стануть кінотеатри, будинки культури, школи, вищі навчальні заклади, кіноклуби Docudays UA, бібліотеки, установи Державної кримінально-виконавчої служби України та інші локації.

Наразі заплановано 43 сеанси (початково ми планували лише 25), але люди спрагли до авторського документального та ще й корисного кіно.
З них
- 5 відкритих
- 15 для учнів шкіл, гімназій та ліцеїв м. Чернігів та області,
- 7 для студентів вузів м. Чернігова та області,
- 1 для громадських активістів м. Чернігова та області,
- 5 в співпраці з Кіноклубами Docudays UA в Чернігівській обл.,
- 6 для відвідувачів молодіжних та бізнес центрів
- 4 для педагогів ЗОШ та ВНЗ
 
До організації долучились Корюківка, Ніжин, Количівка та Чернігів. Також до відкритих та закритих сеансів в онлайн режимі долучаться відвідвачі з Мени, Новгород Сіверського, Прилук, Городні та інших населених пунктів, які не мали змоги організувати офлайн заходи.
 
Офлайн заходи будуть відбуватись в 4-х вузах, 7 школах, обласному молодіжному центрі, Агенції регіонального розвитку, Освітньому домі прав людини.


Усі фестивальні офлайн-події відбудуться з дотриманням карантинних норм. Також ми проведемо онлайн-кінопокази та просвітницькі заходи. Глядачі й глядачки зможуть поспілкуватися з запрошеними правозахисниками/-цями, експерт(к)ами з різних сфер, діяч(к)ами культури.

На офіційному вебсайті Мандрівного фестивалю Docudays UA — travelling.docudays.ua можна знайти розклад показів у регіонах.

 

Палькова-Свірчевська Ольга, керівниця проекту в Чернігівській області
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини