Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 04:43:08

«Смаколики для Борушка», справжній коник та посвята в письменники

30.09.2021   14:17Агенцiя

У бібліотеці ім. М. Коцюбинського відбулася презентація збірки творів учнів дитячої літературної школи «Кошлатий Борушко», яка працювала при бібліотеці з 14 по 22 червня цього року.

Протягом тижня юні письменники опановували секрети літературної майстерності, а в липні й серпні готували твори для майбутньої збірки під керівництвом викладачів в режимі індивідуальних творчих консультацій. До збірки увійшло понад три десятки творів юних авторів із Чернігова, а також  із інших міст України, які долучилися до роботи школи он-лайн.

Результатом спільної творчої роботи всієї  команди стала збірка «Смаколики для Борушка», яку і представили в бібліотеці. Реалізація проєкту дитячої літературної школи та видання збірки стало можливим завдяки підтримці Українського культурного фонду та спільнокоштовій платформі «Big Idea», де всі небайдужі до розвитку дитячих талантів могли зробити свій внесок.

«Це надзвичайно важливий проєкт. Я сам батько і розумію, наскільки такі речі важливі і для дітей, і для їхніх батьків», – зауважив один із меценатів, призер чемпіонату світу з біатлону, депутат Чернігівської міської ради, начальник управління сім’ї молоді та спорту Андрій Дериземля.

Дітей урочисто посвятили в письменники за участі справжнього коника-Борушка, та вручили авторські примірники книги, а потім вони як дорослі письменники дали прес-конференцію.
Примірники книги передадуть до міських бібліотек, та бібліотек тих шкіл, де навчаються маленькі автори.

Олена Терещенко, Чернігівська міська ЦБС

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.