Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 15:28:34

«МАУГЛІ». Сценічне прочитання «Книги джунглів» чернігівського драмтеатру

20.09.2021   13:46Агенцiя

Існує безліч незвичайних переказів про життя джунглів, але немає більш дивовижної історії, ніж історія про хлопчика на ім’я Мауглі.

Ця захоплююча розповідь про життя людського дитинчати в джунглях стала джерелом натхнення для створення режисером-постановником Анастасією Кузик власної версії оригінального сценічного прочитання славнозвісної «Книги джунглів» Редьярда Кіплінга.

Так само жахливо, як і для крихітки Мауглі, у вистави ця історія розпочинається зблисками хижих очей у нетрях нічних джунглів, плачем малюка і зловісним гарчанням тигра (невипадково на афіші вистави існує застереження «6+»). Глядачі захоплюються мужністю вовчиці Ракши (арт. Ганна Ярова), яка відчайдушно захищає своє прийомне дитя від кровожерливого Шер-Хана (арт. Євген Бондар) і зазіхань підступного шакала Табакі (арт. Сергій Пунтус). Спостерігаючи за Радою вовчого племені, знайомляться з ватажком зграї Акелою (арт. Дмитро Літашов) та майбутніми вихователями хлоп’яти-Мауглі (арт. Станіслав Аракільян) – мудрим ведмедем Балу (арт. Олександр Манастирський) і спритною пантерою Багірою (арт. Світлана Сурай). З цікавістю стежать за безладом у житті мавпячого племені Бандар-Логів (артисти драми і балету) і втручанням в їхнє існування могутнього велетенського удава Каа (арт. Микола Лемешко). Романтичною ліричною ноткою виникає у житті юнака-Мауглі постать індуської дівчини Мессуа (арт. Катерина Ткачук), від котрої він отримує жаринки «Червоної квітки», за допомогою якої здобуває перемогу над лютим Шер-Ханом. Хвилюючим життєстверджуючим акордом звучить фінальна сцена вистави, де Мауглі-людина прощається зі своїми вчителями і братами-вовками (артисти драми і балету) та вирішує повернутися до людського племені.

Захоплені глядачі дружними оваціями дякували злагодженому акторському ансамблю за талановиту натхненну гру, а потім вітали творчу команду постановників, яких запросили на сцену: режисера Анастасію Кузик, художника-сценографа Максима Лапка, композитора Геннадія Коваля, автора пластичного рішення Тетяну Чичук, постановника сценічних боїв Євгена Бондаря.

Сподіваємось, що нова творча робота шевченківців, оздоблена сучасними музичними ритмами і динамічною хореографією, приверне увагу якнайширшого загалу шанувальників театрального мистецтва. Отже, запрошуємо чернігівців і гостей міста на прем’єрні покази музичної казки «Мауглі» за Р.Кіпрінгом, що відбуватимуться в нашому театрі 26 вересня, 03 і 17 жовтня цього року та упродовж усього театрального сезону.

Раїса Міненко,  керівник літературно-драматургічної частини театру

 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини