Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:48:13

У Блистовій пройшов перший «Богатир-FEST» імені Терентія Кореня

30.08.2021   09:40Агенцiя

У Блистовій, що на Менщині, започатковано щорічний спортивно-масовий фестиваль «Богатир-FEST» імені Терентія Кореня.

28 серпня 2021 року тут, за ініціативи Менської міської ради і за підтримки Чернігівської обласної державної виконавчої та представницької влад, фестиваль вперше прийняв своїх учасників та гостей. На батьківщину легендарного українського борця і важкоатлета Терентія Савича Кореня (1883—1931) з різних куточків Корюківського району та старостинських округів Менщини прибули шанувальники і послідовники його спортивного таланту. В заході також взяв участь відомий український богатир-ломус, заслужений майстер спорту України, 3-разовий чемпіон світу в команді Олександр Пеканов.

Під час спортивно-розважального дійства відбулися змагання місцевих силачів за кубок Терентія Кореня, дитячі творчі конкурси і розваги, гастрофестиваль «Козацька кухня та її секрети», екскурсії і, звичайно ж, концерт за участю творчих колективів Менщини та артистів Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм.

Піднесений настрій землякам Терентія Кореня та гостям «Богатир-FESTу» подарував Академічний народний хор обласного філармонійного центру під орудою заслуженого діяча мистецтв України Володимира Коцура та концертні виконавці цього провідного мистецького закладу Чернігівщини.

Довідково. Терентій Корінь - всесвітньо відомий борець і важкоатлет. Серед нагород Терентія – 7 золотих хрестів, 9 золотих медалей, срібні та бронзові медалі чемпіонатів світу, грошові премії – була особлива: золота медаль із написом «Переможцю левів». У 1907 році в Чикаго відбулися незвичайні змагання — поєдинок із левом проходив на арені цирку. У драматичній борні Терентій переміг лева. У 2010 році в Блистовій відкрили пам’ятну стелу на честь чемпіона світу з класичної боротьби Терентія Кореня. Тоді ж відбувся перший турнір силачів. На честь Терентія Кореня у його рідному селі, де збереглася хата силача, названо вулицю. Ім’я відомого земляка носить також одна з вулиць Чернігова.

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру
фестивалів та концертних програм

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини