Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 05:33:15

Подарунок шанувальникам театру

15.05.2021   10:05Агенцiя

13 травня відбувся святковий концерт за участю артистів драми, артистів-вокалістів, артистів балету та оркестру театру під керівництвом головного диригента, заслуженого артиста України Олексія Рощака.

Вже другий рік поспіль святковий концерт з нагоди відзначення Міжнародного дня театру був відмінений через запровадження карантинних обмежень у зв’язку з коронавірусною пандемією. Але за першої ж можливості відкрити двері театру для наших глядачів шевченківці відновили програму святкового концерту, яку готували в березні до Міжнародного дня театру, і запросили своїх шанувальників разом відзначити театральне свято.

Прологом до концерту був виступ молодого артиста Миколи Бичука, а ефектним початком святкової програми стали завмерлі на сценічному колі, що поволі оберталося, герої з різних вистав театрального репертуару у зображені артистів театру та натхненне виконання Владиславом Лещенком посвяти «О, сцено!» Чудовим подарунком глядачам прозвучав дует лауреата низки міжнародних конкурсів співачки Марини Чорноштан та артиста театру Альберта Лукашова. Піднесений святковий настрій линув зі сцени у глядацьку залу від вокальних виступів заслуженого артиста України Едуарда Брагіди, артистів Лариси Кравчук і Валентина Коріня, Ольги Коновал, Діни Лобур, Станіслава Аракільяна. До глибини душі схвилювало проникливе виконання Владиславом Лещенком реквієму «Озвіться!», яке супроводжувалось відеорядом портретів працівників театру минулих років, що присвятили своє життя театру.

Із захопленням спостерігали глядачі за фехтувальним двобоєм артистів Катерини Ткачук і Євгена Бондаря, які зіграли сцену з вистави «Приборкання норовливого». Надзвичайно розважило глядачів жартівливе представлення художнім керівником театру, заслуженим артистом України Андрієм Бакіровим відбіркового проходження конкурсу молодим поповненням театральної трупи – починаючими артистами Станіславом Аракільяном, Павлом Дубовим, Марією Кравченко та Олексієм Трішкіним.

Цілою низкою різноманітних хореографічних композицій прикрасили програму святкового концерту артисти балету (Віталіна Брагіда, Катерина Бордей, Анастасія Сальнікова, Володимир Кирильченко, Борис і Дмитро Лойченки) – від ліричної замальовки «Лукаш і Мавка» і чуттєвого дуету в чорно-білих тонах до імпульсивного «Танго з піджаками» і феєричного танку «La France». Чимало потішили публіку жартівливі мініатюри «Ансамбль «шевченкішвілі» та «Діди», розіграні талановитими артистами театру Євгеном Бондарем, Миколою Лемешком, Дмитром Літашовим, Олександром Манастирським, Сергієм Пунтусом.

Райдужну атмосферу свята наповнювало звучання оригінальних музичних творів у високомайстерному виконанні оркестру та його солістів Юрія Ярошевича (скрипка), Андрія Токаря (тромбон), Олександра Мовчана (труба), яким були адресовані бурхливі аплодисменти вдячних глядачів. Яскравим завершенням концертної програми стало пісенне освідчення в любові до театру Діни Лобур у супроводі екстравагантної постановки за участю артисток театру та піднесено-урочисте виконання заслуженим артистом України Едуардом Брагідою посвяти «Театр – шлях мій», до якого долучилися усі учасники концертної програми.

А піднесений святковий настрій у залі створювали чарівні й елегантні ведучі концертної програми – народний артист України Валентин Судак і заслужена артистка України Наталія Максименко, які розповіли на початку концерту про здобутки шевченківців на театральній ниві за минулий рік та звернулися до шановної чернігівської публіки зі словами вдячності за прихильність, підтримку і відданість нашому театрові.

Раїса Міненко,  керівник літературно-драматургічної частини театру

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини