Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 08:31:44

Підсумки обласного етапу Всеукраїнського конкурсу дитячого екомалюнка "Книга і діти, екологія і світ"

30.04.2021   14:38Агенцiя

29 квітня обласне журі провело підбиття підсумків обласного етапу Всеукраїнського конкурсу дитячого екомалюнка «Книга і діти, екологія і світ», що проводився у рамках Десятиліття дій Організації Об’єднаних Націй з відновлення екосистем (2021–2030 рр.) та приурочений до Всесвітнього дня охорони довкілля. Ініціатором конкурсу є Національна бібліотека України для дітей.

Приємно вразила надзвичайно велика кількість творчих робіт, надісланих до Чернігівської обласної бібліотеки для дітей на розгляд обласного журі конкурсу, що говорить про небайдуже ставлення дітей до навколишнього середовища, розкриття у творчості їхнього прагнення до збереження і примноження природних ресурсів.

Приймалися індивідуальні та колективні роботи за тематичними напрямками: «Наше майбутнє – зелена і чиста планета», «Збережемо свій рідний край», «Скажемо «Ні» забрудненню Землі» у 2-х вікових категоріях: читачі-учні 1-5 класів та читачі-учні 6-11 класів.
На розгляд журі було представлено 73 талановиті роботи з міста Чернігова, Прилук та 8 районів Чернігівщини (Ріпкинський, Прилуцький, Коропський, Бахмацький, Ніжинський, Новгород-Сіверський, Носівський, Куликівський).

Голова журі конкурсу - Федоритенко Т. М. – викладач закладу позашкільної мистецької освіти «Чернігівська дитяча художня школа», член Національної спілки художників України; секретар обласної організації Національної спілки художників України. Переглянувши усі роботи та зважаючи на критерії, за якими були виконані роботи були обранні найкращі.

Переможці обласного етапу Всеукраїнського конкурсу дитячого екомалюнка «Книга і діти, екологія і світ»
Індивідуальні роботи: читачі-учні 1-5 класів:
I місце – Пилипенко Вероніка, м.Чернігів
II місце – Остапенко Анна, м.Чернігів
III місце – Тулюля Максим, Прилуцький р-н, с. Кулишівка
Індивідуальні роботи: читачі-учні 6-11 класів:
I місце – Нодь Денис, 15 років, Новгород-Сіверський р-н, с. Об'єднане (робота-диптих)
II місце – Сухова Ольга, 13 років, м. Чернігів
III місце – Павловська Анна, 13 років, Новгород-Сіверський р-н, с. Рогівка
Колективні роботи: читачі-учні 1-5 класів:
I місце – Голівець Альона, Телегуз Надія, Новгород-Сіверський р-н, с. Блистова
II місце – Савченко Валерія, Савченко Вероніка, Носівський р-н, с. Володькова Дівиця
Колективні роботи: читачі-учні 6-11 класів:
I місце – Литвин Аліна, Литвин Вікторія, Ріпкинський р-н, с. Олешня

Роботи переможців надіслані на розгляд головного Організаційного комітету Національної бібліотеки України для дітей. Переможців Конкурсу буде оголошено 1 червня 2021 року, у Міжнародний день захисту дітей, напередодні Всесвітнього дня охорони довкілля.

Кращі роботи інших учасників конкурсу будуть представлені на виставці-презентації творчих робіт для ознайомлення дітей, громадськості в Чернігівській обласній бібліотеці для дітей, а також на сайті бібліотеки.

Чернігівська обласна бібліотека для дітей

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини