Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 05:19:18

Новий відеопроєкт Чернігівського обласного філармонійного центру

26.04.2021   09:57Агенцiя

35-м роковинам катастрофи на Чорнобильській АЕС присвячується.

До 35-ї роковини Чорнобильської катастрофи Чернігівський обласний філармонійний центр підготував відеопроєкт, покликаний нагадати про ту ціну, яку Україна заплатила за злочинні управлінські прорахунки партійно-радянського керівництва, що призвели до трагедії.

За сюжетом, туристи (їхню роль виконують артисти Академічного камерного хору ім. Дмитра Бортнянського філармонійного центру) прямують у Зону відчуження. Вони прибувають у неназване місто, де колись вирувало життя. Туристи блукають руїнами, споглядають навкруги, пробують уявити, як і чим жили люди, про що мріяли, в ім’я чого будували «світле майбуття». Сумні емоції, що переповнюють їх, сублімуються в музику - псалом «Живий в помощі Вишняго» авторства класика українського школи хорового співу Дмитра Степановича Бортнянського.

За словами художнього керівника і головного диригента хору Івана Богданова, з допомогою музичного кліпу артисти нагадали про сумну роковину аварії на Чорнобильській атомній електростанції та вшанували пам’ять людей, які ціною власного життя зберегли майбутнє та врятували планету від повномасштабної техногенної катастрофи.

В одному з кадрів глядач може помітити коріння дерева, що проросло в покинутому приміщенні і простяглося по стіні. «Це не декорація, це справжнє дерево, - розповідає режисер-постановник кліпу Дмитро Обєдніков. – Ми вирішили використати його в роботі як своєрідний символ життя, що перемагає, не дивлячись ні на що. Саме тому за сюжетом знайдені на території Зони світлини туристи прикріплюють на стіні біля цього коріння…»  

У проєкті Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм, присвяченому 35-им роковинам Чорнобильської катастрофи, взяли участь артисти Академічного камерного хору ім. Д. Бортнянського на чолі з художнім керівником, головним диригентом і режисером Іваном Богдановим, солісти - Алла Тарасова, Оксана Нікітюк, Максим Куценко та Олександр Мілєв, режисер-постановник Дмитро Обєдніков, оператор Олександр Довбенко, пілот FPV дрона Павло Мельник, постпродакшн - Оксана Османова, світло - Володимир Попов, лінійний продюсер, редактор Олександр Соломаха та асистенти: Володимир Булаш, Віктор Сусло, Артем Коломієць, Сергій Толкач, Андрій Насвіт.
Автор ідеї та керівник проєкту - заслужений діяч мистецтв України Сергій Теребун.  

Знімальна група висловлює подяку адміністраціям Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній» та Замглайського старостинського округу за сприяння в організації зйомок.

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.