Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 15:38:28

Всеукраїнський тиждень дитячого читання

24.03.2021   11:15Агенцiя

23 березня Чернігівська обласна бібліотека для дітей відкрила Всеукраїнський тиждень дитячого читання.

Захід відбувся за онлайн - участю Міністра культури та інформаційної політики України – О.Ткаченка, заступника Міністра – Л.Петасюк, генерального директора Національної бібліотеки України для дітей – А.Гордієнко, заступника генерального директора з комунікацій та зв’язків з громадськістю  Національної бібліотеки України для дітей – Л.Бацай, завідувачки відділу соціокультурної діяльності Національної бібліотеки України для дітей – О.Шемоти, місцевої влади, письменників, журналістів, громадськості. Також, в заході взяли онлайн та офлайн участь дитячі бібліотеки з інших областей (понад 200 чол.)

Чернігівська обласна бібліотека для дітей - це один з найстаріших в Україні спеціалізованих закладів для бібліотечного обслуговування дітей і підлітків. Нещодавно бібліотека відзначила своє 120-ти річчя.

Це найбільша книгозбірня дитячої літератури в області, фонд якої нараховує близько 175 тисяч примірників, щорічно бібліотека обслуговує понад 17 тисяч користувачів. Водночас – це одна з найсучасніших бібліотек – кожен може отримати те, що йому потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах.

Щороку бібліотека організовує і проводить  багато творчих акцій  різноманітної тематики в найцікавіших сучасних формах, впроваджує нове і підтримує традиції. Брендом бібліотеки стали: обласний конкурс дитячої літературної творчості «Хай весь світ дивують нині діти неньки України»,

щорічний міський конкурс «Читаюча родина Чернігова», обласне свято-конкурс «Діти, що читають – майбутнє України», урочистий захід «Бібліо-Оскар». Майже 30 років в  бібліотеці для дітей діє ляльковий театр «Пізнайко», який радує маленьких глядачів цікавими виставами.

Бібліотека реалізує інклюзивні проекти: «Світ рівних можливостей» для дітей з обмеженими можливостями (проводяться Дні бібліо-терапії); проект «Читаємо другу» (для дітей з вадами зору).

Важливим напрямом в роботі бібліотеки стало волонтерство – під час акції «Подаруй книгу дитині Донбасу» бібліотека однією з перших в Україні зібрала і надіслала дітям із Северодонецька понад 3 тисячі примірників книг.

У цей день в усіх дитячих бібліотеках України відбуваються святкові події та акції з промоції книги, під час яких відзначають кращих читачів, проводять зустрічі з авторами та ілюстраторами, читацькі конкурси, а головне – читають книжки.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини