Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 09:29:15

Ніжин: перше засідання організаційного комітету з відзначення пам’ятних дат і ювілеїв в оновленому складі

29.12.2020   12:00Агенцiя

23 грудня 2020 року у малому залі відбулось засідання організаційного комітету з відзначення пам’ятних дат і ювілеїв в м. Ніжині. Засідання провів заступник міського голови, голова оргкомітету Смага С.С.

Традиційно, напередодні нового року, члени оргкомітету, серед яких  історики, науковці, краєзнавці та громадські діячі обговорили свої пропозиції щодо вшанування визначних дат у наступному – 2021 році.

Основою для визначення пам'ятних дат та ювілеїв у 2021 році став календар, який щорічно готується співробітниками Ніжинської ЦБС та інформація якого протягом року публікується у соціальних мережах з метою ознайомлення громади. Інформаційний макет «Календаря пам'ятних дат: 2021 рік» на засіданні презентувала Єкименко О.Є., директорка ЦБС.

Вирішено додати до плану пропозицію ректора НДУ імені Миколи Гоголя Самойленка О.Г. щодо святкування 200-річниці Грецької революції з встановленням пам'ятного знаку на честь братів Зосимів. Одним з пунктів вшанування грецької діаспори у 2021 році стане робота  з проведення ремонту церкви Св. Костянтина та Олени. Начальник управління культури і туризму Бассак Т.Ф. запропонувала провести зустріч з представниками єпархії з метою вирішення даного питання.

Значні заходи плануються  з нагоди 30 років із дня ухвалення Верховною Радою України Акта проголошення Незалежності України. Директор Ніжинської міськрайонної благодійної організації «Благодійний фонд «Ніжен» Шкурко М.П. запропонував встановлення тематичних біл-бордів та сіті-лайтів на честь даних  подій та борців за Незалежність України.

З ініціативи  завідувача  кафедри історії України історико-юридичного факультету НДУ імені Миколи Гоголя професора Луняка Є.М. було розглянуто  питання колишньої пам'ятки історії «Братська могила робітників міліції, які загинули в бою з махновцями у квітні 1921р.», що була знята з державного обліку. Члени організаційного комітету  підкреслили важливість  у 2021 році розпочати процедуру демонтажу об'єкта: пам'ятна надгробна скульптура має бути перенесена на одне з міських кладовищ, проведено ексгумаційні роботи та перезахоронення останків.

Також запланована робота з підготовки по відзначенню 400-річчя надання місту Магдебурського права (2025 р.) та 250-річчя видатного мореплавця Ю.Лисянського  (2023р.). З приводу останньої дати управління культури і туризму НМР прозвітувало про  роботу над українсько-британською грантовою програмою співпраці з метою вшанування видатного уродженця Ніжина.

За інформацією управління культури і туризму НМР

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини