Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:49:15

Черговий номер щорічника "Розумовські зустрічі" вийшов у Чернігові

23.11.2020   17:27Агенцiя

Вже всьоме в Чернігові виходить збірник наукових праць «Розумовські зустрічі». Це періодичне видання, що спирається на розробки учасників щорічної однойменної науково-практичної конференції.

Щорічник покликаний об’єднувати напрацювання фахівців із теорії та практики у сфері державного управління та місцевого самоврядування; підвищувати рівень обізнаності державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування та громадян, які цікавляться сучасним розвитком державного будівництва в Україні та його традиціями.

Нинішній випуск містить 23 статті 28 авторів та співавторів, із них 15 – з питань еволюції державної служби та реалізації реформи з децентралізації влади, 8 – історичного (світового та вітчизняного) досвіду державного управління.

У першому розділі автори публікацій порушують такі питання: потреби та зміст професійного навчання, нові виклики для системи професійного навчання, формування нормативно-правової бази з питань державної політики національної пам`яті, управління розвитку міждержавного та транскордонного співробітництва України, державного управління у сфері інтелектуальної власності, вимірювання ефективності публічного управління на регіональному рівні, інвестиційної стратегії. Відразу в кількох матеріалів висвітлюються різні аспекти діяльності органів місцевого самоврядування: розбудови нових територіальних громад, управління місцевим розвитком, опіки над вразливими категоріями громадян, проєктної діяльності.

У другому розділі йдеться про феномен сільського громадського управління ХІХ ст. – на прикладі Чернігівської губернії, реформування сільського самоврядування в добу реформ 60 – 70 рр. років позаминулого століття, спрощене громадське управління у містечках Чернігівської губернії ХІХ ст., різні аспекти реалізації соціальної опіки в минулому, історичні аспекти права інтелектуальної власності, психологічні аспекти культури юридичного діалогу, функціонування системи публічного управління на Чернігівщині за доби Речі Посполитої (на прикладі Остерського староства), а також про окремих видатних особистостей, які доклали чимало зусиль для розвитку громадянської активності та політичної освіти та соціальної згуртованості співгромадян.

Cпівзасновниками видання є Сіверський центр післядипломної освіти, Інститут законодавства Верховної Ради України, Дніпропетровський регіональний інститут державного управління Національної академії державного управління при Президентові України та Сіверський інститут регіональних досліджень. Цьогорічний номер виходить за підтримки Представництва Фонду Ганса Зайделя (Баварія, ФРН) в Україні.

Наступний номер збірника формуватиметься на основі матеріалів міжнародної науково-практичної конференції «IX “Розумовські зустрічі”.

Чернігівський центр підвищення кваліфікації

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини