Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 08:10:34

Готуємось до відкриття 95-го сезону

03.10.2020   09:58Агенцiя

Особливі умови, в яких наразі працюють усі культурно-мистецькі заклади країни, пов’язані з карантинними обмеженнями через поширення коронавірусної інфекції, певною мірою відбилися і на діяльності Чернігівського обласного академічного українського музично-драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка.

Попри ці негативні впливи творчий склад театру напружено готується до роботи протягом 95-го театрального сезону, відкриття якого має відбутися 08 жовтня 2020 року.

Підтримуючи традицію шевченківців відкривати сезон прем’єрною виставою за творами вітчизняних авторів, у цей день чернігівському глядачеві буде запропоновано український фарс «Приборкання норовливого» за п’єсою Ярослава Стельмаха «Кохання у стилі бароко» у постановці художнього керівника театру, заслуженого артиста України Андрія Бакірова.

Наступною прем’єрою, анонсованою у жовтневій репертуарній афіші, стане вистава «Саронська квітка, або Інша сторона гріха», поставлена молодим режисером Денисом Федєшовим за творами Лесі Українки «На полі крові» і «Йоганна, жінка Хусова», показ якої заплановано на 21 жовтня 2020 року.

І, безумовно, головною подією цьогорічної театральної осені буде проведення XXVII-го Міжнародного фестивалю «Слов’янські театральні зустрічі» (#SlovFest), який відбуватиметься протягом 26-31 жовтня. На жаль, фестивальна програма з відомих причин буде скороченою, в ній відсутні творчі роботи традиційних учасників фестивалю з Білорусі і Польщі. Але участь у фестивалі колективів трьох національних театрів України – Національного академічного театру опери та балету України імені Т.Г. Шевченка, Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка, Національного академічного театру російської драми імені Лесі Українки – робить її цікавою і привабною для справжніх шанувальників високого театрального мистецтва.

Тож запрошуємо шановних чернігівців і гостей міста відвідати вистави нашого театру, анонсовані на жовтень поточного року, та бажаємо нових приємних зустрічей протягом 95-го театрального сезону.

Раїса Міненко, керівник літературно-драматургічної частини театру
 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.