Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 22:56:00

Відбулося відкриття виставки вишитих робіт "Картини з райдуги ниток" Діани Любицької

13.03.2020   12:34Агенцiя

11 березня в Мистецькій вітальні Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В. Г. Короленка відбулося відкриття виставки вишитих робіт "Картини з райдуги ниток" чернігівської майстрині Діани Любицької в межах проєкту "Відкриваємо нові імена".

Мисткиня народилася 26 травня 1975 року в Чернігові. За професією – перукар. З дитинства в неї проявлялися творчі здібності. Бабуся, яка займалася шиттям і ткацтвом, привила маленькій Діанці любов до рукоділля та стала для неї взірцем. Вона навчила онуку всьому, що повинна вміти дівчинка – шити, в'язати, вишивати, що стало в пригоді у дорослому житті.
 
На першій персональній виставці майстрині "Картини з райдуги ниток" представлено 21 вишиту роботу, виконану в жанрах: портрет, пейзаж, натюрморт, анімалістика.
 
Олександра Дідович, чернігівська мисткиня, відмітила: "У кожної майстрині є свій особистий напрямок у творчості. Мені здалося, що вишиті портрети – це саме Ваша родзинка. І саме ця особлива стежина може вивести Вас на широку дорогу вишивки Сіверського краю та України загалом".
 
Чернігівська майстриня Лариса Ганненко розповіла: "Майстрині, які відвідують Мистецьку вітальню – це дружня родина, яка допомагає та підтримує одне одного. Я впевнена, що Ви долучитеся до нашої неофіційної спілки творчих жінок Чернігівщини та багаторазово презентуватимете свою творчість в стінах цього храму знань".
 
Заслужений майстер народної творчості Тетяна Баженова зазначила: "Чернігівська ОУНБ ім. В. Г. Короленка – це магніт, який притягує до себе всіх творчих людей Сіверського краю. Моя душа радіє, коли бачить, що не дивлячись на шалений ритм життя, молодь приділяє увагу корисному дозвіллю та не забуває про рукоділля, як одну з давніх традицій нашого народу".
 
Діана Любицька вважає, що у кожної сучасної жінки має бути своє хобі: "В мене є чоловік та дві доньки. І, як більшість жінок, я завжди заклопотана – робота, домашні справи, школа, батьки… Але творчість завжди була присутня в моєму житті. І завжди сам процес творіння подобався більше, ніж сам результат. На даний час вишивка для мене – це приємне дозвілля, під час якого можна відволіктися від побуту і зануритися в зовсім інший вимір реальності, де панує натхнення та гармонія. Бо без захоплень, я вважаю, людина не може почувати себе щасливою".
 
Чудовим привітанням та подарунком молодій майстрині стали вальс Ф. Шопена у виконанні чернігівської піаністки і викладачки Валентини Граф та вірші чернігівських поетів Віри Козлової і Юрія Слєсарєва. Чарівна музика гармонійно підкреслила ліричну поезію, сплітаючи слово та мелодію в неймовірний мистецький дует.
 
Виставка вишитих робіт "Картини з райдуги ниток" Діани Любицької експонуватиметься в бібліотеці протягом місяця, тому всі охочі матимуть змогу завітати в Мистецьку вітальню та доторкнутися до прекрасного.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини