Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 11:50:42

"Первоцвіти Коропщини" розквітли у бібліотеці ім. М. Коцюбинського

29.02.2020   11:07Агенцiя

Яскраве двогодинне свято музики та поезії подарували чернігівцям учасники районного творчого об’єднання «Первоцвіти Коропщини». Свої творчі здобутки вони представили в бібліотеці ім. М. Коцюбинського.

Об'єднання «Первоцвіти Коропщини» створили у 2002 році, зараз воно налічує понад чотири десятки учасників, не лише письменників, а й самодіяльних композиторів, художників, майстринь.

Учасники об’єднання проводять творчі зустрічі, презентації книжок. Останнім часом виїжджають також у села району, виступають у будинках культури.

Творчість «Первоцвітів Коропщини» надзвичайно різноманітна: лірична та патріотична поезія, проза, твори для дітей, гумор, краєзнавчі нариси тощо. Але кожен із учасників об'єднання талановитий і унікальний.

До Чернігова представити свою творчість приїхали письменники Валентина Михайленко, Світлана Милько, Світлана Матвієнко, Любов Борисенко, Андрій Батурин, Василь Кирилюк, Тетяна Кузьменко, Тамара Висоцка, Валентина Городня, автор та виконавець Валерій Маринченко. Також у презентації взяли участь авторки з Чернігова Ірина Мітасова та Надія Куліш, які також є учасниками об'єднання.

Чернігівці отримали справжнє інтелектуальне задоволення й пережили яскравий калейдоскоп емоцій.

До сліз пройняла присутніх представлена Валентиною Михайленко повість для дітей «Смілий». Це побачена очима звичайного пса наша дійсність. У тому числі й війна на Донбасі. Це історія про дружбу, відданість та відвагу, про те, що любов має завжди перемагати. Не дарма повість стала лауреатом престижного конкурсу «Молода коронація» в номінації «Мала проза. Дорослі для дітей».
«Діти зараз дуже залежні від згубного впливу гаджетів, треба будити в дитині душу, закладати зерна добра ще з раннього віку», – переконана Валентина Михайленко. Повість «Смілий» також представлена на конкурс «Книга року-2019» . Ще один учасник «Книги року» – поетично-прозова збірка Любові Борисенко «Ранкова кава в альтанці...», яку авторка представила чернігівцям.

Творчий десант із Коропа поділився секретами творчості, досвідом роботи з видавцями та читацькою аудиторією.

Чернігівська міська централізована бібліотечна система

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.