Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 12:43:06

Відбулася презентація книги "Чернігівські силуети" Людмили Студьонової

28.02.2020   16:35Агенцiя

27 лютого у читальному залі ОУНБ ім. В. Г. Короленка в рамках чергового засідання клубу "Краєзнавець" відбулася презентація книги "Чернігівські силуети" нашої колеги, людини енциклопедичних знань, краєзнавця, бібліографа, що працює у бібліотеці вже понад 50 років, заслуженого працівника культури України Людмили Студьонової.

З виходом ювілейної, десятої книги авторку тепло привітала директорка бібліотеки Інна Аліференко. Вона наголосила, що вважає Людмилу Валентинівну своїм наставником у професійній сфері, щиро побажала їй подальших творчих досягнень на ниві бібліотечного краєзнавства.
 
Людмила Студьонова, яка була з нами на скайп-зв'язку, розповіла, що "Чернігівські силуети" – це збірка статей краєзнавчої тематики, опублікованих нею протягом останніх 25–30 років у місцевих періодичних виданнях, наукових збірниках. Нариси знайомлять з малодослідженими, неоднозначними та цікавими сторінками історії регіону, діяльністю відомих людей на теренах Чернігівщини і України. Вона щиро і сердечно подякувала підприємцю і меценату, який розуміє важливість та потрібність історико-краєзнавчих видань Володимиру Хоменку за фінансову допомогу у виданні книги.
 
Душевно, щиро та тепло вітали авторку з виходом книги співробітник Українського інституту національної пам'яті, кандидат історичних наук Сергій Горобець, доцент кафедри філософії та культурології Національного університету "Чернігівський колегіум" ім. Т. Г. Шевченка, доктор філософських наук Андрій Царенок, директор Державного архіву Чернігівської області Раїса Воробей, відома чернігівська журналістка Тетяна Миргородська, голова Чернігівського районного осередку Національної спілки краєзнавців України Андрій Курданов, кандидат історичних наук Тамара Демченко, співробітник архіву Управління СБУ в Чернігівській області Тетяна Гапієнко та інші.
 
Підприємець, науковець і меценат Володимир Хоменко наголосив на важливості підтримки краєзнавчих досліджень і побажав Людмилі Студьоновійподальших цікавих пошуків та цінних історичних знахідок. Зауважимо принагідно, що частину накладу книги "Чернігівські силуети" пан Володимир передав для бібліотек області.
 
Підбив підсумки засідання клубу "Краєзнавець", його президент, голова правління Чернігівської обласної організації Національної Спілки краєзнавців України, професор Олександр Коваленко. Він подякував Людмилі Студьоновій за багаторічну співпрацю і підкреслив, що її краєзнавчі студії, як і бібліографічна діяльність, стануть у нагоді багатьом поколінням дослідників історії нашого краю, мистецького та літературного життя на Чернігівщині, сприятимуть подальшому розвиткові гуманітарної науки в Україні.
 
З книжково-ілюстративною виставкою "Краєзнавчі студії Людмили Студьонової" присутніх ознайомила модератор заходу, завідувачка відділу краєзнавства Ірина Каганова.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини