Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 14:45:11

"Так ніхто не кохав…": відбулася нова зустріч мистецького проєкту "Михайло Коцюбинський. У колі друзів"

20.02.2020   12:26Агенцiя

19 лютого в музеї-заповіднику відбулася ХХХ зустріч мистецького проєкту «Михайло Коцюбинський. У колі друзів». Вона була присвячена темі кохання в житті відомих людей.

Про це почуття написано багато віршів, видано чимало книг та написано безліч пісень. На новій зустрічі мистецького проєкту гості дізналися чимало цікавих історій кохання видатних людей, які знайшли це світле почуття на Чернігівщині. Хтось на Чернігівській землі став щасливим, а для когось його історія кохання була печальною.

Одна з найдавніших історій про кохання пов’язана з княжною Чорною, яку хотіли видати заміж за нелюба. Не менш інтригуючою була історія гетьмана Мазепи та Мотрі Кочубеївни. Відомий письменник Тарас Шевченко завжди користувався увагою жінок, тому в його житті було чимало романів. Сильні й глибокі почуття переживали саме тут, на Чернігівщині, і Михайло Коцюбинський, і Микола Лисенко, і Микола Вороний, і Павло Тичина. Про кохання в житті всіх цих визначних особистостей і говорили під час зустрічі мистецького проєкту.

Наприкінці заходу було анонсовано наступну зустріч – вона відбудеться 19 березня. Тож слідкуйте за нашими новинами на сайті та в соцмережах та обов’язково приходьте до музею.

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.