Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 14:37:43

Андрій Кокотюха - бажаний гість Чернігова

07.02.2020   16:51Агенцiя

Творча зустріч з відомим письменником пройшла сьогодні в обласній бібліотеці ім.Короленка. Простора читальна зала ледве вмістила всіх бажаючих послухати популярного майстра детективного жанру.

Андрій Кокотюха

Андрій Кокотюха

Сьогодні Андрій Кокотюха є автором аж 75 книжок - переважно це детективи, трилери, твори історичної, готичної та ретро-тематики. Він щиро й цікаво розповідав про свої книги, співпрацю з кіно (за книгою "Червоний", чий тираж склав вже 45 тис. примірників, знято фільм, який має успіх і понад мільйон переглядів на Ютубі). Лише протягом останніх 5 років Андрій Кокотюха написав і видав 14 історичних романів. За його спостереженнями, люди люблять читати історичні романи. Причому, ніхто не хоче читати про поразки - всім подобається читати про перемоги, про те, що надихає, дає позитивний імпульс для власних дій.

А мені пригадалися давні часи праці в обласній молодіжці "Комсомольський гарт" - у нас юний студент факультету журналістики Андрій Кокотюха проходив практику і опановував ази журналістики. Приємно було побачити в залі кількох колег-газетярів, які також прийшли на зустріч з письменником.

У вересні вийдуть дві нові книги Андрія Кокотюхи, пов'язані з Черніговом: готичний роман "Розбите дзеркало" та ретро-роман "Вигнанець і грішниця". Чекатимемо!

P.S.

Читати детективи полюбляю з юності. Звісно, з виданих Андрієм Кокотюхою 75-ти книжок читала хіба що трохи більше десяти. Приміром, влітку це був детектив "Глибока вода", замішаний на містиці та подіях довкола Чернігова. Днями прочитала "Повний місяць" - твір також з містикою, історичним минулим повоєнного часу - теж круто! А ще в родинній бібліотеці є вже майже раритет з 1996 року - перший кримінальний роман Андрія Кокотюхи "Шлюбні ігрища жаб", який з'явився з-під пера автора не просто так і теж має свою історію.

Інеса Фтомова

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.