Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 08:19:53

Робити добрі справи ніколи не запізно

18.01.2020   14:51Агенцiя

Напередодні Нового року та Різдва Христового артисти Військово-музичного центру Сухопутних військ Збройних Сил України провели для малечі у Києві, Чернігові та селищах Десна і Гончарівське близько п’ятнадцяти чудових театралізованих новорічних ранків та вистав.

Та одне святкове дійство тоді, на жаль, не відбулося.

Ще один новорічний ранок військові артисти планували провести в Чернігівському центрі соціально-психологічної реабілітації дітей. Та у закладі на той час багато дітей захворіло вітряною віспою і було введено карантин, який закінчився через 21 день, 15 січня.

Наступного ж дня військові автобусом привезли 35 дітей віком від 3-х до 12-ти років (не всі ще остаточно одужали) до Військово-музичного центру, і у його просторій залі розпочалася чарівна казка, запанувала музика, пісня і веселий сміх малюків…

– Хоч новорічні свята вже завершилися, позбавляти дітей обіцяної їм казкової вистави ми навіть не планували. Я вважаю, що робити добрі справи ніколи не запізно, особливо коли це стосується малюків, позбавлених батьківського піклування, материнського тепла і сімейного затишку, – сказав начальник Військово-музичного центру Сухопутних військ ЗС України підполковник Ігор Кішман.

Малеча була у захваті від казкових пригод, залюбки брала участь у  динамічних іграх під керівництвом артистів, танцювала, водила хороводи, декламувала новорічні віршики та колядки. А на завершення святкового дійства казкові герої вручили кожній дитині новорічний подарунок,  привітали зі святом і сфотографувалися на пам’ять. Діти обіймали військових артистів, притискалися до них, ніби не хотіли відпускати, а найменші просили взяти їх на руки…

Слід зазначити, що 31 грудня, на порозі Нового року, не зважаючи на карантин і вітрянку, гарні новорічні подарунки, до придбання яких долучилося багато військовослужбовців Чернігівського гарнізону, були доставлені кожному маленькому адресату. Привезла їх дітям режисер Військово-музичного центру Світлана Філін з чоловіком у шатах казкових Снігуроньки і діда Мороза. Вона не тільки привітала малюків зі святом, а ще й влаштувала невеличкий пісенний концерт, акомпануючи собі на фортепіано.
       
Про це розповіла вихователька Чернігівського центру соціально-психологічної реабілітації дітей Оксана Стужук. Зокрема вона також зазначила:
– Наші військові не тільки мужні і хоробрі, а й щиросердні, доброзичливі і чуйні люди! Хай бог береже наших воїнів, захистить їх від куль ворогів, дарує нам всім благословення, перемогу і мир!

Олександр Парій, Інформагентство Міноборони України «АрміяInform» (м. Чернігів)

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.