Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 02:20:09

Аптека-музей забезпечує населення лікарськими засобами та знайомить з історією фармацевтики

13.01.2020   09:57Агенцiя

«Здоров’я людям!», - саме під таким гаслом вже більше року працює колектив оновленої аптеки-музею №25 в м. Чернігів, що належить ТОВ «Ліки України», під керівництвом завідуючої аптекою Отришко Олени.

Ця аптека має свою унікальну історію, адже з моменту свого створення в 1949 році вона набула неабиякої популярності серед населення обласного центру та продовжує користуватися попитом і на сьогодні.

В чому ж секрет затребуваності?
По перше - унікальне розташування аптеки поряд з головною площею міста, по друге - висококваліфікований персонал і відповідно якісне обслуговування, по третє - наявність практично всіх необхідних медичних препаратів та можливість замовити ліки на сайті https://tabletki.ua/, а також екстемпоральні лікарські засоби, які виготовляються в аптеці №206, а потім люди, які живуть поруч, отримують ліки у нас. І звичайно те, що разом зі звичайною аптекою в одному приміщенні розташовані музейні експонати зібрані з усіх куточків області. Тут проводять екскурсії для всіх бажаючих в світ фармацевтики. Особливо цікаво все роздивитись та прийняти участь у виготовленні справжнього порошку «Антигрипін» для наших маленьких відвідувачів, які завжди охоче приходять на екскурсії до аптеки-музею.

Всього лиш трохи більше року як відкрилася аптека-музей в Чернігові, а вже багато місцевих жителів та відомих людей відвідали її та залишили якнайкращі відгуки як про музейну експозицію, адже тут зібрано справжній аптечний посуд, рецепти, література та приладдя тих часів, антикварні аптекарські шафи, які довгий час використовувалися за призначенням, а сьогодні дають можливість відвідувачам ознайомитись з загадковим минулим аптекарської роботи. Всім цікаво дізнатися як насправді створювались та зберігались ліки, різні порошки, мікстури, каплі та настоянки.

Серед багатьох відвідувачів в аптеці побували відомий радіо і телеведучий Микола Луценко (до речі народився на Чернігівщині в с. Качанівка), та член Національної спілки кінематографістів України, народний артист України Валерій Чигляєв.

Окрім того в аптеці можна отримати стародавній рецепт чернігівського глінтвейну, який завжди зігріє вас в холодну пору року, додасть сил для активного відпочинку та віджене хвороби. Відвідувачі аптеки з цікавістю вивчають склад рецепту та обіцяють спробувати його приготувати.

Але особлива увага в аптеці №25, як і в інших аптеках ТОВ «Ліки України» приділяється саме обслуговуванню населення та забезпеченню людей якісними медичними препаратами. Тому так ретельно працюємо з персоналом, який є найціннішим здобутком компанії. Адже саме на висококваліфікованих кадрах, які вже мають чи працюють і здобувають відповідну освіту провізора, фармацевта – тримається розвиток підприємства та здоров’я жителів області. Адже лише фахівці можуть надати кваліфіковану пораду чи проконсультувати по тому чи іншому лікарському засобу. Лише фахівці можуть працювати в аптечному виробництві, яке, до речі, в товаристві «Ліки України» налагоджене на високому рівні.

Та й асортимент лікарських засобів в аптеці №25 досить широкий. Аптека забезпечує населення всіма необхідними медичними препаратами і може запропонувати ліки для різних соціальних груп населення відповідно дешевше чи дорожче в залежності від виробника ліків, але незмінно високої якості. Також в аптеці можна отримати консультацію фахівця-ендокринолога.

«Дуже приємно, коли до нас звертаються відвідувачі які звикли до якогось певного медичного препарату і саме в нас можуть його придбати. Бувають навіть ситуації коли звертаються бабусі з питанням чи є в нас мазь «Етоній» чи «Паста Розенталя» - і ми можемо їм саме це запропонувати», - говорить завідуюча аптекою Отришко Олена.

На сьогодні аптека №25 є справжньою окрасою стародавнього Чернігова та гордістю товариства «Ліки України». Ми завжди працюємо заради здоров’я населення, але окрім ліків та лікарських препаратів ви завжди зможете отримати у нас цікаву інформацію саме про місто та загадковий світ фармації. Запрошуємо відвідати аптеку-музей і поринути в незабутню атмосферу справжнього аптечного дійства.

Прес-служба ТОВ «Ліки України»

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини