Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:30:31

Сєргєй Карась презентував книгу "Хроніки втраченого шансу: шлях суверенної демократії"

23.12.2019   14:06Агенцiя

Дебютну книгу «Хроніки втраченого шансу: шлях суверенної демократії» представив в обласному молодіжному центрі журналіст Сєргєй Карась. Це — перша презентація твору, виданого цього року за результатами конкурсу рукописів місцевих авторів.

Сєргєй Карась

Сєргєй Карась

Видання розповідає про події протестного руху у Росії взимку 2011–2012 років під гаслом «За чесні вибори». В основі твору лежить автобіографічна історія — автор був спостерігачем на виборах 2011 року до Державної думи Російської Федерації.

Сєргєй Карась підкреслює: саме той склад Держдуми, чесність виборів якого викликала сумніви в учасників протестів, згодом голосував за введення російських військ до України та підтримав анексію Криму.

Книга «Хроніки втраченого шансу: шлях суверенної демократії» вже доступна для всіх охочих в електронному вигляді, а друковані примірники невдовзі з’являться у бібліотеках.

Конкурс рукописів місцевих авторів реалізується в рамках обласної Програми підтримки розвитку інформаційної та видавничої сфер Чернігівщини на 2016–2020 роки. Усі 9 книг, обрані у 2019 році за результатами конкурсу, вийшли друком у грудні. Протягом найближчих місяців автори презентуватимуть їх читачам.

Сєргєй Карась - спортсмен-аматор, журналіст та письменник. Народився 1990 року у російському місті Гусь-Хрустальний. Має статус закордонного українця. З 2012 по 2015 роки був членом оргкомітету Українського молодіжного форуму Росії (УМФР).

Брав участь у житті української діаспори Росії. Зокрема, у 2013 році організував у м. Владимир один із перших у Росії Мегамаршів у вишиванках. У грудні того ж року у Гусь-Хрустальному провів пікет на підтримку Євромайдану.

З грудня 2016 року живе у м. Чернігів.

У 2017 році за серію робіт «Українці єдині», що розповідала про підтримку українською діаспорою Росії українських спортсменів на змаганнях у Російській Федерації, був номінований на здобуття премії ім. В’ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу у галузі журналістики.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини