Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 13:10:16

Відбулося відкриття XVI Мандрівного міжнародного фестивалю Docudays UA

28.11.2019   08:30Агенцiя

25 листопада у читальному залі Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка відбулася пресконференція з нагоди відкриття XVI Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.

Партнером фестивалю в Чернігівській області є ГО «МАRТ», з якою співпрацює Центр правової інформації обласної бібліотеки. Метою Мандрівного фестивалю Docudays UA є популяризація й розвиток документального кіно та підвищення рівня дотримання прав людини в Україні.

На цьогорічному фестивалі особливу увагу приділили взаємодії дітей з інтернетом та соціальними мережами.

У відкритті фестивалю взяли участь:
– Андрій Волинець – координатор фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA в Чернігові та Чернігівській області;
– Ганна Чепурна – практичний психолог;
– Наталія Щербина – методист з історії, правознавства та географії методичного центру управління освіти Чернігівської міської ради.

З вітальним словом виступила завідувачка відділу документів із гуманітарних наук Валентина Куценко, подякувала за співпрацю та побажала глядачам позитивних вражень від перегляду фільму.
Головну тему та програму цьогорічного фестивалю в Чернігові та Чернігівській області озвучив Андрій Волинець.

Наталія Щербина наголосила на актуальності цьогорічної тематики фільмів та зазначила, що і діти, і дорослі є залежними від інформаційного суспільства, тому наше завдання полягає в тому, щоб навчити всіх відповідально ставитися до інформації, яку поширюємо.

Про кібербулінг, тобто цькування в соціальних мережах, розповіла присутнім Галина Чепурна.

Після завершення пресконференції усі охочі мали можливість переглянути документальну стрічку режисерки Астрід Бюссінк «Послухай» (Нідерланди). Фільм побудований на розмовах дітей із телефоном довіри. Одна дівчинка розповідає, що майже весь тиждень проводить сама вдома; іншій сумно, тому що її батьки розлучаються. Хлопчик із центру для біженців хвилюється через майбутнє, а інший хлопчик не хоче бути геєм і сподівається, що ці почуття минуться. Телефон довіри щодня приймає такі дзвінки від дітей, яким немає з ким поговорити. А ще діти телефонують, аби розповісти про своїх домашніх улюбленців, потренуватися перед виступом на «Голос. Діти» або пожартувати…

Після кіноперегляду відбулася дискусія, під час якої обговорили фільм із запрошеними фахівцями.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини