Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:17:46

Чернігів долучився до всеукраїнського фотопроєкту "Сильні духом. Мами"

08.11.2019   11:05Агенцiя

6 листопада у бібліотеці ім. М. Коцюбинського відкрили фотовиставку.

На ній представлено дванадцять портретів матерів, які втратили синів у російсько-українській війні, але не зламалися, стали підтримкою й прикладом для інших. Це жінки з різних куточків України. Чернігівщину представляє Любов Жеребило з Мени. Її син, Вадим Жеребило, пішов на фронт добровольцем, воював у складі батальйону «Айдар» і загинув у січні 2015 в Щасті Луганської області.

«Наші сини були молоді віком, але дорослі душею, – говорить Любов Жеребило. – Коли мій син загинув, йому був 21 рік, а на фронт він пішов у 20. У них у серці була Україна. Я боялася за сина не хотіла відпускати, а він сказав: «Не хочу, щоб ворог ходив по моїй Мені». Ми, матері, тепер мусимо жити заради пам’яті, заради того, щоб донести до суспільства цей біль. Наші сини зробили нас сильними».

Автором ідеї проєкут стала Наталія Дубчак, мати загиблого молодшого сержанта Олександра Єрошенка.

«Ми хочемо уваги й поваги, а не жалості, – говорить Наталія Дубчак. – Це тільки здається, що війна далеко й вас не стосується. Я звертаюся, насамперед, до молодих людей. Якщо ви знаєте такі родини, таких мам, що втратили синів, зайдіть, запропонуйте допомогу, просто проявіть увагу».

Матері сфотографовані у дизайнерському національному вбранні. Усі 12 світлин мають скласти календар на 2020 рік, які планують видати організатори проекту.

Подібні фотопроєкти вже реалізували й на Чернігівщині, зокрема, в Ніжині й Прилуках, розповіла заступник голови Громадської організації «Єдина родина Чернігівщини» Людмила Житнікова.

Фотовиставка «Сильні духом. Мами» ініційована Департаментом військового капеланства УГКЦ у рамках проекту духовно-психологічної опіки, підтримки та реабілітації родин загиблих військовослужбовців, а також за підтримки Всеукраїнської громадської організації «Ветеранське братерство».

Виставка перебуватиме в Чернігові протягом двох тижнів.

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини