Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:16:17

На сцені філармонійного центру – світові шедеври Бетховена і Чайковського

28.10.2019   08:51Агенцiя

Одні з найбільш відомих і часто виконуваних творів з репертуару Людвіга ван Бетховена та Петра Чайковського прозвучали 26 жовтня зі сцени Чернігівського обласного філармонійного центру.

Приємний подарунок для поціновувачів класичної музики зробив Академічний симфонічний оркестр «Філармонія» (художній керівник і головний диригент, заслужений діяч мистецтв України Микола Сукач).

Виконання Симфонії № 5 до мінорЛ. Бетховена оркестр приурочивпроголошеному нещодавно року видатного німецького композитора і піаніста. Як повідомлялосяраніше, протягом концертного сезону 2019 – 2020 р.р. музиканти планують постійно звертатися до творчого надбання Бетховена, 250-річний ювілей якого світова спільнота відзначатиме вже за рік.

Симфонія № 5 до мінорЛюдвіга ван Бетховена є особливою для українського слухача. Адже крім австрійськогокнязя, генералаі мецената ФранцаЛобковіца, якому композитор традиційно у той час присвячував свої твори, він зробив присвяту також своєму другу, сину останнього гетьмана України, графу Андрію Розумовському.У цьому контексті ця симфонія певним чином пов’язана і з історією нашої Чернігово-Сіверщини… До речі, після реконструкції палацу Розумовських у Батурині, П’ята симфонія Бетховена постійно там звучить,зустрічаючи офіційні делегації і туристів...

У другій частині концерту Академічний симфонічний оркестр «Філармонія» під диригуванням Миколи Сукача виконав твори не менш прославленого композитора - росіянина з українським корінням по батьківській лінії - Петра Ілліча Чайковського. Прозвучали Сюїта з балету «Лускунчик» та «Урочистий марш».
Балет «Лускунчик» Петром Чайковськимбуло створено за мотивами казки класика німецької літератури Е. Гофмана «Лускунчик і Мишачий король».Це – містична історія про прекрасного принца, якого зачарували в потворну ляльку, і про дівчинку Клару (або Марі), яка допомагає Лускунчику перемогти Мишачого короля.

На музиці з балетуза майже 130 років з часу написання і першого виконання виросло не одне покоління дітей з різних країн світу.Цей твір став своєрідним символом різдвяно-новорічних свят. Тому включення музичних тем з балету до програми концерту, на думку Миколи Сукача, мало б нагадати слухачам про свята, що наближаються, про радість і добро, які усі ми з дитинства з нетерпінням чекаємо з настанням зими.

Віртуозне виконання шедеврів світового музичного мистецтва Академічним симфонічним оркестром «Філармонія» не могло не залишити байдужими відвідувачів філармонійного центру.  Після концерту, шанувальникидовго і захоплено вітали артистів, вигукували браво і дарували квіти, повідомив прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини