Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 12:40:18

І знову звучала духова музика

25.10.2019   09:06Агенцiя

З “Італійського свята” Роберта Лонгфілда 25 жовтня розпочав оновлену концертну програму під традиційною назвою “А музика звучить...” духовий оркестр обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм під керівництвом заслуженого діяча мистецтв України, лауреата премії ім. Б.Хмельницького Анатолія Ткачука.

У програму увійшли популярні твори для духового оркестру, зокрема, “Балада для Джині” Богдана Фронеа, “Забуття” Астора П’яццоли (соло на гобої — Дмитро Ожгибесов), “Дезафінадо” і “Квіти на честь Леонардо” в обробці Тоні Реніса, “Драйв тайм” Джея Четтевея.

Були представлені вокальні композиції у супроводі духового оркестру — обробки українських народних пісень та твори вітчизняних авторів, виконані солістами Мариною Коваленко, Андрієм Рекуном та Єлизаветою Лудіновою, в тому числі, народна пісня ”Місяць на небі”, “Тиха вода греблю рве” і “Очі на піску” Ігоря Поклада на вірші Юрія Рибчинського, “Мені потрібно зовсім небагато” Олександра Смика, молитва за Україну - ”Благослови” Василя Радченка.

Авторські твори Анатолія Ткачука — завжди окраса концертних програм духового оркестру філармонійного центру. Вальс “Закохані”, Дивертисмент для трьох труб (солісти — Петро Тимошенко, Петро Іпатко і Сергій Сетун), Інтермецо для ансамблю кларнетів в аранжуванні художнього керівника оркестру (солісти — Анна Дмитренко, Дмитро Маховик, Світлана Савостенко, Ольга Прищепа і Анна Тихоненко) стали родзинками оновленої програми “А музика звучить...”.

Завершився концерт, який провела Інна Василенко, композицією Олександра Рожанського “Дай, Боже, миру Україні”, повідомив прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини