Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 20:54:11

Представниця списку ТОП-100 успішних жінок читала в Чернігові свої вірші. ВІДЕО

17.10.2019   12:23Агенцiя

З «Оптикою Бога» прийшла до чернігівських студентів письменниця та видавчиня, яка увійшла до ТОП-100 найуспішніших жінок України - Мар’яна Савка. Вона стала однією з учасниць міжнародного фестивалю інтеграції слова у сучасному арт-просторі «Литаври».

Мар’яна Савка

Мар’яна Савка

«Оптика Бога» - це найновіша збірка письменниці.

Мар’яна Савка, письменниця, учасниця міжнародного фестивалю «Литаври»: «Це вірші, котрі писалися в часи Майдану і війни. Багато болісної поезії. Це така розмова і в середині себе із своїм умовним співрозмовником, і з Богом зокрема. І «Оптика Бога» це насправді та наша моральна оптика, яку ми щоразу виставляємо співвідносно з певною подією».

Цей просвітницький проект тривав у містах та містечках Чернігівщини 3 дні – з 9 по 11 жовтня. Сучасні письменники презентували свої твори. Бо часто знання дітей про сучасних письменників обмежується лише кількома найвідомішими іменами.

Щоб заохотити дітей читати і був створений цей фестиваль.

Тетяна Винник, засновниця міжнародного фестивалю «Литаври»: «Щоб вони читали, щоб вони розуміли, що це модно, це круто. Що начитаним бути це не отстой, а начитаним бути це навпаки дуже по-сучасному. Тому що чомусь вважається, що якщо ти начитаний, то ти заучка. Ні. Насправді зараз такий світ, що інформація і пізнання цінується».

Мар’яна Савка відома тим, що заснувала видавництво «Старого лева». Але вона і сама є відомою письменницею. Свої твори і зачитувала дітям. Також співала разом із створеним нею тріо «Мар’яничі», спілкувалася, жартувала, розповідала страшну історію Майдану. Врешті достукалася і до слухачів, які досі мало знали про сучасних українських письменників.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.