Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 11:46:48

Патріотичний концерт для учнів чернігівських шкіл

10.10.2019   10:27Агенцiя

До Дня козацтва та Дня захисника України, який відзначатиметься на cвято Покрови Пресвятої Богородиці, 9 жовтня у концертній залі Чернігівського обласного філармонійного центру відбувся святковий концерт.

Послухати козацькі і сучасні українські пісні та твори з репертуару січових стрільців і вояків Української Повстанської Армії до концертної зали завітали учні середніх класів шкіл Чернігова.Для нихсвій творчий наробок продемонстрували: Академічний народний хор (керівник, заслужений діяч мистецтв України Володимир Коцур), Театр танцю "Екватор" (керівник Віктор Войников), а також концертні виконавці - заслужені артисти України Володимир Гришин і Сергій Сулимовський, лауреати міжнародних конкурсів Тетяна Олійник, Світлана Примак, Марина Коваленко, Ольга Печко, Макс Пузан, В'ячеслав Мацвійко та артисткиЯна Корольова, Марина Юрченко і Вікторія Олійник. Провели концерт ведучі філармонійного центру Інна Василенко та Дмитро Обєдніков.

В концерті також взяла участь артистка розмовного жанру Олена Белеванцева - мати старшого солдата 13-го батальйону ЗСУ Володимира Близнюка, який загинув 6 вересня 2014 року в Станиці Луганській під час проведення АТО. У її виконанні для школярівпрозвучала українська поетична патріотика.

За словами режисера-постановника дійства Дмитра Обєднікова, дуже важливо щоб подібні тематичні концерти проводити саме для підлітків, оскільки патріотичні пісні якнайкраще сприяють формуванню особистості, прививають дітям патріотизм та любов до своєї рідної землі. «До програми увійшло дуже багато пісень, – розповів Дмитро Обєдніков. –  Зокрема, прозвучали  відомі твори  - марш нової армії «Зродились ми великої години», пісні «Гей ви, козаченьки», «Козачка», «Чорна гора» тощо, інформує прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру
фестивалів та концертних програм.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини