Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 13:16:41

В музеї-заповіднику відкрилася виставка бібліотечних матеріалів до Дня державного прапора та Дня Незалежності України

20.08.2019   13:13Агенцiя

В музеї-заповіднику М.М.Коцюбинського відкрилася виставка бібліотечних матеріалів до Дня державного прапора і Дня Незалежності «Державні символи України».

23 серпня 1991 року до сесійної зали Верховної Ради група народних депутатів України занесла синьо-жовтий прапор. Нині його як реліквію зберігають під склом у музеї ВРУ. Наступного дня, 24 серпня 1991 року, в нашій державі був прийнятий Акт проголошення незалежності України. Відтоді кожного року 24 серпня ми відзначаємо День Незалежності. Цьогоріч минає 28 років від цієї знаменної події.

На виставці бібліотечних матеріалів «Державні символи України» представлені книги різних років видання, що ілюструють нелегкий шлях становлення державних символів України – прапора, гімну, гербу. Також є книги, які розповідають про історію становлення незалежності нашої держави.

Виставка триватиме до 30 серпня.

Адреса музею: м. Чернігів, вулиця Коцюбинського, 3.

Тел. для довідок: (0462) 677-481, 678-741.

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.