Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 19:58:22

Українські виконавці у серії концертів оркестру “Філармонія” з обдарованою молоддю світу

17.07.2019   10:17Агенцiя

16 липня в рамках проекту Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм під керівництвом заслуженого діяча мистецтв України Миколи Сукача — серії концертів з обдарованою молоддю світу глядачам була представлена творчість молодих українських виконавців.

Піаністка Діана Аредо та скрипаль Дарій Антонюк — виконавці справді молоді за віком, але їх імена не перший рік “на слуху” в любителів класичної музики. Так, Діана Аредо навчалася у Донецькій державній музичній академії ім. Сергія Прокоф’єва. Нині вона – у магістратурі Національної музичної академії ім. Петра Чайковського, клас педагога Наталії Гриднєвої, з якою оркестр “Філармонія” пов’язують давні творчі зв’язки. Дарій Антонюк — учень 8-го класу Львівської середньої спеціалізованої музичної школи-інтернату ім. Соломії Крушельницької (клас Марії Гереги-Футорської) і син знаменитого українського баритона Романа Антонюка. Дарій добре відомий чернігівській публіці: зокрема, у цьому проекті Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” він бере участь третій рік поспіль.

У третій день цьогорічної серії концертів оркестру “Філармонія” з обдарованою молоддю світу глядачам були представлені твори Людвіга ван Бетховена, Йоганна Себастьяна Баха та Анрі В’єтана. Виконаний Діаною Аредо Концерт для фортепіано з оркестром №3 до мінор займає в творчості Бетховена особливе місце: за словами критиків, саме в ньому творча індивідуальність композитора заявила про себе “в повний голос”. А завдяки майстерному виконанню Дарієм Антонюком Алеманди та Дублю з Першої партити Баха і Концерту для скрипки №5 В’єтана слухачі змогли відчути всю блискучу віртуозність та барвистість цих творів.

У середу, 17 липня, великим фінальним концертом Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” з обдарованою молоддю світу завершиться 75-й сезон в обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм. На глядачів чекають твори Роберта Шумана, Сергія Рахманінова і Петра Чайковського у виконанні музикантів оркестру та японських музикантів Йоко Канеко, Мамі Іда і Тадаші Камасакі, інформує прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.