Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 20:58:05

93-й ювілейний театральний сезон Чернігівського академічного облмуздрамтеатру імені Т.Г.Шевченка оголошено закритим

29.06.2019   09:18Агенцiя

Якщо підсумки календарного року підбивають у грудні, напередодні початку року нового, то підсумки чергового театрального сезону, зазвичай, підводяться у червні, по його закінченню.

В останній день 93-го театрального сезону члени усього колективу Чернігівського обласного академічного українського музично-драматичного театру імені Т.Г.Шевченка зустрілися на зборах, щоб з приємністю згадати про здобутки минаючого сезону та повирішувати поточні питання життя театральної громади.

На початку зборів генеральний директор театру Сергій Мойсієнко привітав присутніх з успішним проведенням 93-го театрального сезону, до відкриття якого вдалося у надзвичайно стислі терміни здійснити масштабні роботи щодо капітального оновлення планшету сцени. Нагадав про напружений період роботи усіх працівників театру, коли протягом грудня-січня без припинення сценічної діяльності було проведено заміну вікон і дверей, внаслідок чого відчутно поліпшився температурний режим у приміщеннях театру. Пригадав, як цікаво проходив у жовтні минулого року XXVІ Міжнародний фестиваль «Слов’янські театральні зустрічі», в якому взяли участь 10 театральних колективів з України, Білорусі, Польщі. Перелічив прем’єрні вистави, поставлені в театрі протягом сезону режисерами Андрієм Бакіровим, Вірою Тимченко, Тетяною Шумейко, Анастасією Кузик. Принагідно повідомив, що розпочато роботу над реалізацією творчого проекту «Наймичка» за п’єсою І.Карпенка-Карого у постановці Анастасії Кузик, яка здобула грант Президента України.

Зі свого боку, художній керівник театру Андрій Бакіров наголосив на продовженні і в наступному сезоні активної гастрольної політики щодо розширення географії та інтенсивності гастрольних виступів. Привітав творчий склад з відзнаками і дипломами, отриманими на престижних театральних форумах, зокрема, Першому Всеукраїнському театральному фестивалі «СвітОгляд» у м.Сєвєродонецьк Луганської області, Міжнародному фестивалі жіночої творчості імені М.К.Заньковецької у Ніжині, Міжнародному театральному фестивалі «Мельпомена Таврії» у Херсоні та здобуттям перемоги на Першому Всеукраїнському театральному фестивалі «ГРА».

До завершення 93-го театрального сезону творчий колектив шевченківців підготував для своїх шанувальників святковий концерт за участю вокалістів, артистів драми і балету театру. Музичне оздоблення концертної програми створював високопрофесійний театральний оркестр під орудою головного диригента театру Олексія Рощака, який виконував популярні музичні композиції та супроводжував виступи артистів театру.

На початку концерту вишукано-елегантні ведучі концертної програми – народний артист України Валентин Судак та заслужена артистка України Наталія Максименко – розповіли про здобутки і досягнення колективу протягом цього театрального сезону, які вже стали сторінками славетної історії театру. А яскраві виступи артистів були переконливим підтвердженням високого професійного рівня нинішньої трупи шевченківців.

Дружними оплесками супроводжували глядачі вокальні виступи Едуарда Брагіди, Альберта Лукашова, Владислава Лещенка, Лариси Кравчук, Діни Лобур. Веселий настрій та нестримні вибухи сміху викликали потішні інсценівки «Цирк» і «Діди» у виконанні винахідливих і дотепних Євгена Бондаря, Миколи Лемешка, Дмитра Літашова, Олександра Манастирського, Сергія Пунтуса.

Цілу низку різноманітних танцювальних номерів вплела до віночку святкового концерту талановита театральна молодь – від напружено-драматичної хореографії постановок «Моцарт» і «Зустріч» до грайливого візерунку «Черевичків» та жартівливих замальовок «Комуналка» і «Весілля» (артисти Євген Бондар, Світлана Бойко, Анна Владович, Анастасія Кузик, Сергій Лефор, Діана Лозовська, Ірина Лозовська, Олександр Манастирський, Валерія Марич, Наталія Пунтус, Сергій Пунтус, Світлана Сурай, Катерина Ткачук, Ганна Ярова, Ольга Ярошенко). Піднесений святковий настрій линув зі сцени у глядацьку залу від захопливих хореографічних композицій артистів балету Віталіни Брагіди, Тетяни Вербило, Володимира Кирильченка, Бориса і Дмитра Лойченків, Сергія Никонюка, Анастасії Сальнікової. Райдужну атмосферу свята наповнювало звучання оригінальних музичних творів у високомайстерному виконанні оркестру театру під орудою головного диригента Олексія Рощака. Теплі аплодисменти були адресовані виконавцю сольної партії на скрипці Юрію Ярошевичу.

Яскравим заключним акордом концертної програми стала фінальна сцена з прем’єрної вистави цього сезону «Наталка Полтавка» у виконанні Ольги Коновал та артистів драми і балету театру.

На завершення останнього театрального вечора цього сезону генеральний директор театру Сергій Мойсієнко та художній керівник Андрій Бакіров запросили на сцену всіх учасників концерту та разом звернулися зі словами вдячності на адресу вельмишановних чернігівських глядачів за їхню прихильність і відданість своєму театрові.
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини