Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 23:49:37

У Чернігові напишуть стратегію розвитку культури до 2027 року. ВІДЕО

04.06.2019   14:05Агенцiя

Сюжет телеканалу «Дитинець».

Ярослав Петраков, генеральний директор директорату стратегічного планування та європейської інтеграції: «Ми це робимо в рамках підготовки розробки державної стратегії регіонального розвитку 2027. Ми хочемо, щоб в цій стратегії культурна компонента була гідно представлена. І представлена на рівні усіх територій. Відповідним чином ми ініціюємо зараз цикл стратегічних сесій в об’єднаних територіальних громадах, обласних центрах, районних центрах для стратегування сценаріїв культурного розвитку громад».

Катерина Литвин, заступниця начальника управління культури та туризму: «Головна задача показати, що культура сьогодні не може розвиватися сама по собі. І обов’язково виробляти міждисциплінарні такі підходи і власне шукати ті сфери, які можуть бути нашими і інвесторами, і тими категоріями, які будуть розвивати».

Перш ніж написати стратегію розвитку, провели кілька досліджень, аби краще розумітися на рівні культури українців.

Ярослав Петраков, генеральний директор директорату стратегічного планування та європейської інтеграції: «Було проведено соціологічне опитування, репрезентативне, яке виявило, що майже 50% населення протягом останнього року жодного разу не взяли участь в жодному культурному заході. 60% населення взагалі не читали жодної книжки і не відвідували ані книгарні, ані бібліотеки. І майже 20% населення мають проблеми з доступом до закладів культури за місцем роботи або місцем проживання».

Як змінити ці показники, думатимуть у кожному з регіонів. Враховуючи, що культура по всій країні повинна розвиватися в єдиному напрямку.

Ярослав Петраков, генеральний директор директорату стратегічного планування та європейської інтеграції: «Те, що ми хочемо зробити, це змінити підходи до надання культурних послуг. Щоб вони, по-перше, були якісними і, по-друге, доступними для всіх, а не тільки для жителів обласних центрів чи столиці. Тому що в великих містах у нас концентрація культурних заходів і закладів, і ресурсів, а на рівні окремих територій – сіл, селищ, малих поселень, там за доступністю культури значно слабше».

Говорили на стратегічній сесії і про недостатнє фінансування сфери культури і низьку зацікавленість людей чи-то книгами, чи мистецькими подіями.


" frameborder="0" allowfullscreen>

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.