Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 19:27:33

У студії UA:ЧЕРНІГІВ показали дві дитячі моновистави шведської акторки Емми Ріббінг

24.05.2019   10:26Агенцiя

В телестудії UA:ЧЕРНІГІВ відбувся показ дитячої вистави "Rumbling with Bugaku" шведської акторки й хореографки Емми Ріббінг. Захід організував "Театр 23" за підтримки посольства Швеції в Україні та The Swedish Arts Grants Committee.

UA:ЧЕРНІГІВ є офіційним партнером події.

"Як виявляється, у Чернігові важко знайти приміщення для якогось міжнародного проекту, бо, мабуть, не всі такі відкриті, як Суспільне. До того ж Еммі потрібен був простір, де вона могла б працювати разом із дітками. У нас дуже багато сцен, які відірвані від глядачів, нам це не підходило. Суспільне погодилося допомогти, тож ми одразу перейшли до співпраці”, — сказала голова ГО "Театр 23" Тетяна Янко.

Для чернігівських глядачів влаштували два безкоштовні покази, кожен із яких відрізнявся від іншого, оскільки Емма не просто грала перед дітьми, а й залучала їх до дійства. "Rumbling with Bugaku" — півгодинна вистава для дітей дошкільного віку. Вона майже безмовна. Акторка взаємодіє з глядачами за допомогою звуків, рухів, міміки та художніх образів.

Для Емми вистава в Чернігові стала першим виступом перед дітьми, які говорять не шведською чи англійською мовами. За її словами, вона також здобула новий корисний досвід.

"Це багатомовність. Танець, малюнок, музика — усе це мова. Для дітей природно гратися зі звуками, так вони спілкуються до того, як вчаться говорити. Своєю виставою я звертаюся й до педагогів, показую, як можна вчити дітей мови через гру. Дорослим варто повчитися спілкуватися, як діти. Особисто я багато чого вчуся в дітей”, — говорить Емма Ріббінг.

Виставу відвідали вихованці чернігівських дитячих центрів розвитку й творчих студій. Наступного дня вже для дорослої аудиторії Емма Ріббінг провела лекцію та майстер-клас на базі "Театру 23". Метою заняття було допомогти навчитися співпрацювати та відчувати одне одного всім, хто працює з дітьми, займається театральним чи хореографічним мистецтвом.

На мистецьких заходах за два дні побували не тільки чернігівці, а й гості з Києва й Хмельницького.

"Ми були раді підтримати таку ініціативу, для нас це також новий досвід, — сказав менеджер Чернігівської філії Суспільного Вадим Соколюк. — У нашій студії вже відбувалися театральні дійства, але вистави для дітей показали вперше. Було цікаво спостерігати, як Емма Ріббінг тримає увагу аудиторії, фактично не промовляючи слів. Суспільне відкрите для людей, тож ми й надалі підтримуватимемо всілякі ініціативи, а також влаштовуватимемо власні заходи”.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.