Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 09:41:59

Невідому Майстер і Маргариту показали чернігівцям. ВІДЕО

15.05.2019   12:59Агенцiя

Театр імені Михайла Булгакова представив чернігівцям зовсім нову версію улюбленого роману «Майстер та Маргарита» про Іуду Іскаріот. За словами творців, вистава має сподобатись своєю оригінальністю та незабутньою грою акторів.

Постановка, яку зробив режисер Богдан Чернявський зовсім невідома публіці. Її вдалося завершити тільки в січні цього року. На думку артистів, з якими вдалося поспілкуватися, такого рівня сценографії і філософської глибини сценарію мало хто з театралів взагалі бачив. Вистава «Майстер та Маргарита» відрізняється від класичного твору. Скоріше вона за мотивами повісті Булгакова та Леоніда Андрієва «Іуда Іскаріот». Актори переконані, що публіка оцінить. Адже під час нещодавніх гастролей в Харкові в залі був аншлаг.

Історія дійсно сучасна. Наприклад, майстер зустрічає Маргариту із жовтими квітами в соцмережі. На великому екрані відображається віртуальний світ, в якому живуть герої. Навіть зображення знаменитого папірусу ІІІ століття, який називається Євангелієм від Іуди. Михайло Берліоз та Іван Бездомний зустрічаються не на Патріарших ставках, а у салоні перукарні. Бездомний вже не поет, а ведучий ток-шоу на телебаченні. А сама біблійно-сюжетна лінія досліджує питання, чи дійсно Іуда був зрадником.

Артем Лєбєдев грає Воланда. Актор під час гастролів у Чернігові відсвяткував свій день народження. Тому, каже, з самого ранку настрій бадьорий. Переконаний, що його грою сьогодні всі залишаться задоволені.
Щодо своєї ролі, каже, вона йому до душі. А взагалі-то ролей, які б йому не подобалися, він не знає, бо береться за будь-яку роботу із задоволенням.

Роль коханки Воланда пристрасної та несамовитої на ім’я Гелла дісталася Ользі Ліщишиній. Вона, зізнається, виборювала право її грати. До цього часу цей образ втілювала інша акторка.

Зовсім нову версію «Майстра та Маргарити» вже мали можливість побачити жителі Дніпра, Умані, Краматорську, Харкова. Та це далеко не повний перелік, адже гастролі Україною тривають.


 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини