Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 16:17:57

Літературний конкурс "Книга року – 2019" – розпочато

20.04.2019   12:58Агенцiя

Перша презентація в межах цьогорічного конкурсу «Книга року – 2019» відбулася 16 квітня в центральній міській бібліотеці імені М.М. Коцюбинського.

Свою  книгу-довідник «600 біографій. Генерали, старшини, козаки»  на широкий загал представив Олександр Ясенчук. Історик, краєзнавець, журналіст, письменник, громадський діяч дослідив  біографії  уродженців Чернігівщини – вояків українських армій часів Визвольних змагань 1917-1921 років.

За словами Сергія Леп’явка, доктора історичних наук,  професора, «вперше на Чернігівщині видається такий довідник, у якому кожне подане життя вплетено в загальну історію Української революції й нашу історію. Ця книжка важлива тим, що в історії треба бачити явища, події, але щоб за ними не пропадали живі люди».
   
Олександр Бондар впевнений, що книга Олександра Ясенчука  - «річ перша й унікальна, величезний крок для дослідження цієї тематики, оскільки кожна людська особистість – це маленька історія, а саме з таких історій складається історія нашої держави і нашого краю».

Історик Тамара Демченко розповіла, як чекісти дуже системно знищували українців без доказів тільки за те, що вони вважали себе українцями,  розмовляли українською мовою, мали українське прізвище.

А сам автор довідника сподівається, що книга надасть поштовх місцевим історикам і краєзнавцям до пошуку більш детальних досліджень та буде підставою для встановлення меморіальних дошок та пам’ятників героям.

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.