Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 02:59:00

“Весняні фантазії” солістів капели бандуристів

15.03.2019   13:52Агенцiя

Весна вже остаточно відвоювала свої позиції у холодів. І не тільки в природі. Програма “Весняні фантазії” солістів Капели бандуристів імені Остапа Вересая Лілії Козлової і лауреата обласної премії імені Леоніда Глібова Сергія Сидоренка стала справжнім весняним подарунком для глядачів, які прийшли на їх сольний концерт до обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм 14 березня.


Творчий проект “Парад солістів капели бандуристів” був започаткований ще три роки тому. За словами головного хормейстера капели, заслуженого працівника культури України Миколи Борща, такий проект для солістів — це творче зростання, а зростання солістів — це зростання колективу в цілому.

Нині всім зрозуміло, що бандура — не просто старовинний народний інструмент. Це інструмент сучасний, популярний, різностильовий. Що й дозволяє солістам Капели бандуристів працювати в різних жанрах. Саме тому у програмі “Весняні фантазії” прозвучали і такі популярні українські пісні як, наприклад, “Журавка” Олександра Білаша, “Стояла я і слухала весну” Кирила Стеценка на вірші Лесі Українки, “О, соловію” Ярослава Барнича, “Весна шаліє над Десною” художнього керівника та головного диригента капели, заслуженої артистки України Раїси Борщ на слова Дмитра Іванова, і, водночас, світова естрадна класика - “Кохання — це ти!” Сальваторе Адамо, “Besame Mucho” Консуели Торрес, безсмертне “Адажіо” Томазо Альбіоні та багато інших творів.

Підготовка програми - важка робота. “Цей концерт — це недоспані ночі, - згадує Микола Борщ. - Підбирали твори, робили аранжування, оркестровки, працювали над вокалом... Та й драматургію вибудовували — щоб все йшло “по висхідній”.

“Сольний концерт для соліста капели — це певним чином можливість самореалізуватися, показати слухачеві свою особисту роботу, та й, зрештою, проявити себе, - каже Сергій Сидоренко”. “Капела бандуристів імені Остапа Вересая — колектив дуже різноплановий, - додає Лілія Козлова. - У нашому репертуарі є й хорові твори, і сольні, і інструментальні. Сольний концерт для нас з Сергієм — це новий рівень. Такий концерт — це і приємно, і важко (адже ми представили багато нових творів), і, чесно кажучи, перед концертом було трохи страшно — як публіка сприйме нашу програму”.

А глядач сприйняв першу сольну програму Лілії Козлової і Сергія Сидоренка щирими оваціями! Артисти завершили концерт тільки після того, як виконали кілька творів на біс.


Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини