Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 03:08:11

Розпочалися сьомі "Розумовські зустрічі"

14.12.2018   10:50Агенцiя

13 грудня перший заступник голови обласної ради Валенин Мельничук разом із заступником голови обласної держадміністрації Наталією Романовою привітали учасників міжнародної науково-практичної конференції «Розумовські зустрічі», яку вже всьоме проводить Чернігівщина на своїй землі.

В конференц-залі обласної ради, де відбулося відкриття цього вже традиційного, народженого на берегах Десни, форуму, було чимало гостей з різних куточків України, а також із сусідньої Білорусі та за участі представників Польської політично-наукової і громадської спільноти.

Привітати учасників почесного заходу та взяти участь у науково-практичних дебатах прибули: очільник Національної академії державного управління при Президентові України Василь Куйбіда, академік НАН України, директор Інституту законодавства Верховної Ради України Олександр Копиленко, науковці з Мінська і Гомеля (Білорусь), також до учасників форуму приєднався експерт Фундації розвитку місцевої демократії–FRDL (Польща) Єжи Даровськи, науковці Чернігівщини та інших регіонів нашої держави.

Як було наголошено, цьогорічні «Розумовські зустрічі» відбудуться у формі панельних дискусій, на яких обговорюватимуться здобутки та проблеми реформи місцевого самоврядування в України; концептуальні підходи та успішні практики в розвитку сільських територій, наявний досвід та перспективи розвитку транскордонного співробітництва в рамках політики ЄС «Східне партнерство». Учасники форуму також планують обговорити проблемні питання реформування системи навчання працівників органів виконавчої та представницької влади, інші тематичні блоки, що стосуються місцевого та регіонального розвитку тощо.

Всього ж у сьомих «Розумовських зустрічах» бере участь близько ста представників з різних напрямків науково-практичної діяльності.

Додамо, що згадані «зустрічі» організовані Сіверським центром післядипломної освіти спільно з Сіверським інститутом регіональних досліджень, Чернігівським національним технологічним університетом, Чернігівським центром перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів, Ніжинським державним університетом ім. Миколи Гоголя за підтримки Фонду Ганса Зайделя, сприяння Чернігівської облдержадміністрації та Чернігівської обласної ради.

Вже завтра учасники міжнародної конференції візьмуть участь у заключній панельній дискусії на тему «Історико-культурний капітал як чинник місцевого та регіонального розвитку», яка пройде на базі Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя.


Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

 

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.