Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 05:13:00

Круглий стіл "Євреї та українці: тисячоліття співіснування" відбувся у Чернігівському історичному музеї

23.10.2018   15:49Агенцiя

В Чернігівському історичному музеї імені В.В. Тарновського за участі Канадійського благодійного фонду «Українсько-канадська зустріч» (UJE) відбувся круглий стіл «Євреї та українці: тисячоліття співіснування».

Гостем заходу став професор історії та політології Університету Торонто (Канада) Павло-Роберт Магочій. Модерував круглий стіл директор Чернігівського історичного музею ім. В. В. Тарновського Сергій Лаєвський.
До розмови з науковцем долучилися фахові історики, викладачі Національного університету «Чернігівський колегіум» Андрій Острянко, Ірина Еткіна, Ігор Кондратьєв, Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя Євген Луняк, регіональний менеджер UJE в Україні Владислав Гриневич-молодший, голова Чернігівської обласної єврейської общини, віце-президент Єврейської Ради України Семен Бельман, викладачі шкіл, музейні співробітники, бібліотекарі та студенти.

Круглий стіл пройшов в атмосфері жвавої дискусії, обміну думками і гострими запитаннями. Насамперед, учасники заходу обговорили книгу «Євреї та українці тисячоліття співіснування», співавтором якої виступив Павло-Роберт Магочій. Загалом книга була позитивно оцінена присутніми. Ідея висвітлення історії співіснування різних народів в межах території сучасної України була визнана сміливою та оригінальною.

Пролунали пропозиції про створення аналогічних наукових праць про співіснування українців та поляків, українців та угорців, українців та росіян тощо. Крім того, пролунала пропозиція доповнити текст праці українським і єврейським гумором, який би з усією дотепністю та простотою жанру висвітлював складні проблеми, висміював укорінені роками стереотипи.

По закінченню круглого столу учасники заходу отримали в подарунок комплекти наукових та науково-популярних книжок від співорганізаторів заходу Канадійського благодійного фонду «Українсько-Єврейська зустріч».

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.