Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 08:18:20

75-й концертний сезон стартував! ФОТОфакт

10.09.2018   13:39Агенцiя

Відкрився вже 75-й концертний сезон в Чернігівському обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм.

Взагалі, в усіх філармоніях світу концертний сезон відкривається саме симфонічним оркестром – це як титульний колектив. Наш концертний сезон відкрив Академічний симфонічний оркестр "Філармонія" під керівництвом головного диригента, заслуженого діяча мистецтв України Миколи Сукача.

Микола Васильович відмітив, що вже 54 роки пройшло з того часу як він почав працювати з філармонією ще будучи студентом музичного училища. Йому дуже приємно, що наша філармонія має дуже і дуже великий попит у нашому місті. Друга дата, теж дуже приємна, адже нашому оркестру в цьому сезоні виповнюється 20 років! Ці дві дати роблять цьогорічний концертний сезон більш насиченим і знаковим.

А ось відкриття 75 концертного сезону подарувало публіці нагоду знову почути гру відомої зірки японської класичної музики піаністки Фуджіко Хеммінг. В своїй гастрольній подорожі по світу, вона виявила бажання зіграти з нашим оркестром у Чернігові та Києві. Це унікально тим, що на сьогодні їй виповнилося 85 років, унікально ще тим, що у такому віці на фортепіано вже не грають. Чернігівські шанувальники класичної музики щирими та бурхливими оплесками стоячи вітали Інгрід після кожного її виступу.

Ось таким унікальним концертом філармонія відкрила свій сезон.


Фото та текст Віктора Кошмала

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.