Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:14:02

"Духовні джерела – запорука міцності держави": відтепер у бібліотеці В.Г. Короленка є куточок духовної літератури

17.07.2018   09:42Агенцiя

У читальній залі обласної універсальної наукової бібліотеки імені В.Г. Короленка розміщені шість стендів духовної літератури, об’єднані символічною і промовистою назвою «Духовні джерела – запорука міцності держави».

Ця література, подарована бібліотеці, була зібрана за ініціативи та за сприяння голови Чернігівської ОДА Валерія Куліча. Партнером у реалізації проекту стала громадська організація «Українська ініціатива».

Відкриття книгозбірні приурочили відзначенню 28-ї річниці проголошення Декларації про державний суверенітет України. Особливу вагу захід має в контексті ініціативи Президента України стосовно надання Томосу про автокефалію Православної церкви в Україні.

«Ми стоїмо на порозі видатної події, – сказав голова Чернігівської облдержадміністрації Валерій Куліч. – Будемо молитися, щоб ця подія відбулася. Поки Україна не матиме власної помісної церкви – доти не буде міцної держави. Адже духовна основа є вкрай важливою для розбудови успішної незалежної країни. Ми маємо донести до людей нашу велику історію, знання про те, звідки пішло хрещення Русі-України. Історична справедливість повинна відродитися. Адже саме чисті джерела духовності давали наснагу українцям у боротьбі за незалежність своєї країни. Громадяни нашої країни мають свободу віросповідання, і це одне з найбільших досягнень. Країна багата на різні конфесії, тому й в експозиції духовної літератури представлені книжки різних релігійних вірувань».

Керівник сектору інформаційної реінтеграції Донбасу й Криму Міністерства інформаційної політики України Віктор Литвінов наголосив: «Надання автокефалії – не привілей, це акт справедливості. Сьогоднішній захід – приклад, як спільно можуть діяти влада і громадськість задля укріплення державності та відновлення духовності українського народу».

Архієпископ Чернігівський і Ніжинський Української православної церкви Київського патріархату, керуючий Чернігівською єпархією Євстратій (Зоря) резюмував: «Ми маємо духовне право на самовизначення. Захід проводиться напередодні значної події для християн – 1030-річчя Хрещення Русі-України. Томос – акт історичної справедливості, повернення гідності українській церкві без приниження інших конфесій. Це – не нав’язування певної релігії, це – надання можливості вибору. Те, що між різними релігійними громадами Чернігівщини є розуміння, доводить Рада церков, на якій спільно обговорюється пошук вирішення низки важливих суспільних питань».

«Книжки збирали 2-3 місяці, долучилися й небайдужі з інших областей та з-за кордону. Велика вдячність й голові Чернігівської обласної державної адміністрації. Духовність і суверенітет – неподільні. У своїй релігії борці отримували натхнення і непохитну віру», – зазначив голова правління ГО «Українська ініціатива» Юрій Косенко.

Директор обласної універсальної наукової бібліотеки імені В.Г. Короленка Інна Аліференко подякувала за подаровані книжки й висловила переконання, що це зібрання духовної літератури допоможе читачам розібратися, як розуміти історію своєї країни і як жити далі.

Учасники зібрання запевнили, що це унікальне книгозібрання буде поповнюватися і надалі.


Прес-служба облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини