Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:14:53

Підсумки обласного конкурсу рукописів місцевих авторів: 9 книг для випуску бюджетним коштом

04.07.2018   13:22Агенцiя

Ключове у поточному році засідання комісії з питань підтримки місцевого книговидання, яка діє при облдержадміністрації, відбулося вчора. Члени комісії підбили підсумки конкурсу рукописів місцевих авторів.

Конкурс проводиться щороку з метою відкритого відбору творів для випуску друком у рамках обласної Програми підтримки розвитку інформаційної та видавничої сфер Чернігівської області. Видані книги згодом потрапляють до бібліотек, закладів освіти, науки та культури, інших установ, громадських організацій — задля задоволення потреб читачів, популяризації літератури і наукової думки Чернігівщини та підтримки комерційно не перспективного доробку місцевих авторів.

Як зауважив голова комісії — директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Андрій Подорван, — цьогоріч на конкурс надійшло 28 робіт проти 24 у 2017 році. Серед поданих матеріалів суттєво зросла частка творів наукового спрямування, а також лірики.

Цьогоріч 9 робіт можуть бути видані коштом обласного бюджету. Черговість їх опрацювання і випуску визначили шляхом рейтингового голосування. Затверджено відповідний видавничий план:

1. «У проміжках дерев», автор – Михась Ткач; літературно-художнє видання (збірка оповідань);

2. «Чарує буйнава весна», авторка – Ганна Баран; літературно-художнє видання (збірка віршів);

3. «Чернігівське літописання XI – XIII ст.: історіографічний міф чи історичне джерело?», авторка – Ірина Чугаєва; наукове видання (монографія);

4. «Графіті Чернігова у соціокультурному просторі Х–ХVII ст.», автор – Святослав Подлевський; наукове видання (монографія);

5. «Як козак вчився грати в шахи», автор – Микола Чава; науково-популярне видання (посібник із шахової гри);

6. «Вічне відлуння», автор – Олексій Крачило; літературно-художнє видання (збірка віршів);

7. «Вишнева кісточка», авторка – Олена Конечна; літературно-художнє видання (детективна повість);

8. «Можна одверто? або Туга за катарсисом», упорядники – Іван Кошелівець, Людмила Тарнашинська; наукове видання (збірка наукових праць);

9. «Охорона здоров’я на Чернігівщині (1960–1980-ті роки)», авторка – Лідія Лавріненко; наукове видання (монографія);

Читати також: Підсумки книговидавничої діяльності у 2017 році

Обласний конкурс рукописів місцевих авторів 2018 року було оголошено комісією з питань підтримки місцевого книговидання з 2 квітня поточного року. Прийом матеріалів тривав до 15 травня.

Рукописи, що увійшли до видавничого плану, виходитимуть друком до кінця року відповідно до визначеної черговості та в межах виділених бюджетних асигнувань. Електронні копії виданих книг також будуть розміщені на офіційному веб-сайті облдержадміністрації.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини