Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 07:19:55

У бібліотеці Короленкавідкрилася виставка картин "Коли душа у барвах оживає…" Ядвіги Белявської

22.06.2018   10:12Агенцiя

21 червня в "Мистецькій вітальні" Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка відкрилася виставка картин "Коли душа у барвах оживає…" чернігівської художниці Ядвіги Белявської.

За професією конструктор-модельєр швейного виробництва, пані Ядвіга близько 14 років працювала художником-оформлювачем, дизайнером, бутафором. Має творчу категорію, більше 10 персональних виставок в Чернігові. Багато робіт знаходяться в приватних колекціях країн СНД, а також за кордоном: в Польщі, Чехії, Японії, США, Голландії.
Творче натхнення художниця черпає з самого буття та чарівної краси Поліської землі.

На експозиції "Коли душа у барвах оживає…" представлено 30 робіт у жанрі пейзажу та натюрморту, виконані аквареллю, пастеллю та олійними фарбами.

Ядвіга Белявська:
"Дар красномовства притаманний далеко не кожному.
Моя мова – це руки, які не випускають пензля й олівця практично все свідоме життя. Нехай ці скромні роботи розкажуть Вам про моє відношення до світу, про любов до різних проявів життя.
Моя творча біографія – це насамперед праця, що складається не тільки з успіхів, а й багатьох помилок та розчарувань, які все одно стали трампліном для нових робіт. Я не боюся ризикувати, фантазувати й експериментувати з різними матеріалами, змішуючи техніки та стилі. А головне – працювати над новою роботою для мене завжди радість, бо це потреба самої душі.
У зрілому віці я почуваю себе щасливішою, ніж в юності. Стала більш терплячою, добрішою до людей. Ціную найменшу радість, бо тепер знаю – прикрості неминучі для кожної людини на землі...
Маю надію, що мої щирі картини та акварелі додадуть вам позитивної енергії, допоможуть відновити душевну рівновагу та спочити душею…".
Експозиція діятиме протягом двох місяців. Відділ мистецтв бібліотеки щиро запрошує гостей і жителів міста відвідати оригінальну та різнопланову виставку талановитої чернігівки Ядвіги Белявської.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини