Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 травня, 17:19:06

Влада та громадськість закріпили на папері свої наміри про співпрацю у сфері культурно-просвітницької діяльності

20.06.2018   07:55Агенцiя

Угоду про партнерську співпрацю між Департаментом культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської облдержадміністрації і Громадською організацією «Українська Ініціатива» підписали їх очільники – директор Департаменту Олександр Левочко та голова правління ГО Юрій Косенко 19 червня.

Сторони домовилися про поглиблення співпраці у сфері культурно-просвітницької діяльності, зокрема, національно-патріотичного спрямування; проведенні спільних акцій з ушанування пам’яті борців за незалежність України; протидії російській агресії.

Ще один напрям – міжнародна співпраця, зокрема, за участі партнерів та Закордонних Частин ГО «Українська Ініціатива». Ідея полягає в популяризації української культури за кордоном, ознайомленні українських громадян з досвідом іноземних країн, зміцненні європейського вибору України та успішного просування шляхом становлення незалежної демократичної держави.

Крім того, планується розробка та реалізація спільних проектів, спрямованих на зміцнення горизонтальних зв’язків між різними регіонами України. Першим етапом такої співпраці стала організація виступів творчих колективів Чернігівщини на Донбасі в березні цього року. Концерти відбулися за безпосередньої участі та сприяння саме ГО «Українська Ініціатива».

Учасники Угоди також задекларували готовність до співробітництва у видавничій діяльності, організації наукових заходів тощо.

– Наша співпраця розпочалася минулоріч. За цей час спільно з ГО «Українська Ініціатива» ми реалізували вже чимало проектів. Серед них – встановлення меморіальних дощок, проведення масштабних культурно-просвітницьких заходів із залученням делегацій з інших регіонів України, повернення із забуття імен українських письменників, політичних та громадських діячів – уродженців Чернігівщини. У планах на майбутнє – нові спільні проекти, – зазначив Олександр Левочко.

 
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима 14:01

За процесуального керівництва прокурора Чернігівської окружної прокуратури доведено вчинення суспільно-небезпечного діяння 32-річним місцевим мешканцем замаху на умисне вбивство (ч.2 ст.15, ч.1 ст. 115 КК України).

У Чернігові вшанували пам'ять жертв Другої світової війни та вклонилися перед всіма, хто боровся з нацизмом 13:59

В.о. міського голови Олександр Ломако, заступники міського голови, голова міської ради ветеранів Ірина Четвертак та громадськість, вшанували пам'ять всіх жертв Другої світової війни. Поклали квіти до пам'ятного знаку у сквері Магдебурзького права, а також стели загиблим в АТО/ООС.

 Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом

Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом 13:56

До уваги мешканців Чернігова та гостей міста! Управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв'язку міської ради інформує про те, як можна доїхати до міських кладовищ (окрім «Яцево») у поминальні дні.

Городнянські поліцейські оперативно затримали зухвалого крадія 13:51

Поліцейські ВП №3 (м. Городня) Чернігівського райуправління поліції впродовж кількох годин встановили та затримали зловмисника, який незаконно заволодів мотоциклом жителя одного з сіл Городнянської громади та в сусідньому селі викрав речі з обійстя іншої заявниці. Зловмисника затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років 10:47

Україна приєдналися до європейської традиції відзначення цієї дати. Для Європи 8 травня – точка відліку закінчення війни, перемога над страшним злом нацизму, нагадування про катастрофу війни, а не про тріумф одних народів над іншими, переможців над переможеними.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини