Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 15:11:29

м.Новгород-Сіверський зустрічало гостей на VIII літературно-мистецькому святі "Нетлінне Слово"

04.06.2018   09:18

2 червня в м. Новгород-Сіверський відбувся VIII літературно-мистецький фестиваль ”Нетлінне Словоˮ.

На свято до древнього міста Сіверської землі завітало багато поважних гостей: заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Сергієнко, перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, директор департаменту культури і туризму, національностей та релігій обласної державної адміністрації Олександр Левочко, відомий письменник, дослідник "Слова о полку Ігоревім" Юрій Сбітнєв, керівництво міста та району та інші.

Свято розпочалось з відкриття музею ˮСлово о полку Ігоревімˮ з колекції Святослава Воїнова, кандидата філологічних наук,  людини, яка  своє натхненне творче життя присвятила дослідженню історико-літературного шедевру ˮСлово о полку Ігоревімˮ. Слід відзначити, що музей з колекції родини Воїнових  відкрився за ініціативи та підтримки заступника голови Чернігівської обласної державної адміністрації Сергія Сергієнка,  Новгород-Сіверського міського голови Олега Бондаренка, сина видатного дослідника  Ігоря Воїнова, а також громадської організації ˮКняжий Градˮ.

Урочистості продовжились покладанням квітів до пам’ятника Жертвам фашизму, що знаходиться біля стін Спасо-Преображенського монастиря. Біля входу на територію монастиря почесних гостей зустріли представники духовенства та запросили відвідати Спасо-Преображенський собор. Опісля, артисти балету академічного народного хору та тріо бандуристок капели бандуристів ім. О.Вересая виконали вокально-хореографічну композицію ˮЗелене житоˮ. По закінченні, артисти в костюмах Князя Ігора та Ярославни запросили гостей до екскурсії по музею ˮСлово о полку Ігоревімˮ.

  Далі святкова програма продовжилась на території міського парку ім. Т.Г. Шевченка. Відбулось урочисте покладання квітів до пам’ятного знаку учасникам АТО. Духовий оркестр філармонійного центру виконав козацькі марші та  інші музичні твори зі свого репертуару. Урочистості продовжились. Зі словами привітань зі сцени до присутніх звернулись гості свята. Новгород-Сіверський міський голова Олег Бондаренко привітав Анатолія Колошина, заслуженого майстра народної творчості України, із врученням Народної Шевченківської премії у номінації ˮНародна творчістьˮ. Далі на глядачів чекала концертна програма, в якій були задіяні академічний народний хор Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм, солісти обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм. Артистки балету хору почастували глядачів запашними пиріжками.

На території парку ім. Т.Шевченка для дітей була представлена окрема програма - артисти дитячого лялькового театру ім. О.Довженка приємно порадували малечу, також працювали атракціони. На завершення фестивалю почесні гості оглянули виставки майстрів народної творчості та промислових підприємств Новгород-Сіверщини.
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини