Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 00:17:57

Відбулося відкриття виставки картин та ікон "Світ фарб та натхнення" Едуарда Красного

18.05.2018   12:23Агенцiя

16 травня в Чернігівській ОУНБ ім. В. Г. Короленка відбулося відкриття виставки картин та ікон "Світ фарб та натхнення" чернігівського художника Едуарда Красного.

Митець народився 25 серпня 1983 року в місті Кривий Ріг. Закінчив художню школу №1 та художньо-графічне відділення факультету мистецтв Криворізького державного педагогічного університету. Навчався в студії відомого художника Олександра Козарецького, де, зокрема, вивчав іконопис.
 
З 2009 року проживає в Чернігові, працює керівником студії "Малюнок та живопис" в Чернігівському обласному палаці дітей та юнацтва.
  Едуард Красний віддає перевагу олійному живопису та іконопису. Серед улюблених жанрів – портрет та пейзаж, подобається працювати на пленері, писати етюди історичних місць та пам'яток Чернігова.
 
В 2010 році митець розписав вівтар собору Різдва Пресвятої Богородиці, а в 2014 – реставрував розписи вівтаря Миколаївської церкви у смт Козелець.
 
Минулого року художник написав ікони в іконостас церкви Покрови Пресвятої Богородиці у Сосниці, нині працює над розписом її купола.
 
Художник брав участь у міських та всеукраїнських виставках. У 2007 році відбулася його перша персональна виставка ікон в Кривому Розі.
 
На першій персональній виставці в Чернігові "Світ фарб та натхнення" Едуард Красний представив 30 робіт в жанрі портрету та пейзажу, архітектурні пам'ятки Чернігівщини.
 
Особливе місце в експозиції займають ікони, які вражають своєю технікою та неповторною енергетикою, що проникає в найпотаємніші куточки душі глядача.
 
Директорка Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка Інна Аліференко зазначила, що в бібліотеці іконопис такого високого рівня ще не експонувався. "Виставка надихає, проймає теплом та добром, яким хочеться ділитися з іншими".
 
Євген Силко, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри теорії та методики мистецького навчання Національного університету "Чернігівський колегіум" ім. Т. Г. Шевченка відзначив: "Експозиція повністю відповідає назві – вона різнопланова та яскрава. Від імені студентів хочу подякувати за можливість побачити професійний іконопис, який їх дуже цікавить, а як викладач – за професійну підготовку молоді до вступу в наш університет".
 
Ілля Субботенко, студент Національного університету "Чернігівський колегіум" ім. Т. Г. Шевченка, привітав свого наставника: "Едуард Костянтинович не тільки викладач, а й хороший друг, який завжди готовий підтримати та допомогти. Він викладає з натхненням, а його картини пронизані вірою, надією та любов'ю".
 
Василь Мігрін, член народного аматорського об'єднання художників "Деснянська палітра" відмітив: "В наш час модерну, авангарду та епатажу приємно бачити, що художник працює в техніці класичного реалізму та відкриває свій внутрішній світ".
 
Чернігівська художниця та поетеса Тетяна Тимошенко власними ліричними рядками проілюструвала свої враження від картин, сплітаючи мистецтво слова й фарби в чарівне і прекрасне поєднання.
  Едуард Красний в своєму виступі подякував адміністрації та працівникам бібліотеки за організацію виставки, учневі – за те, що постійно підштовхував до створення експозиції, та в першу чергу дружині – за неймовірні терпіння й розуміння.
 
"Я вдячний Богу, що він вклав мені до лівиці пензлі та олівці, які я й до сьогодні дуже міцно тримаю, бо це моє життя. І дякую своїм батькам та бабусі, що вони не дали цим пензлям випасти з моїх рук".
 
Виставка картин та ікон "Світ фарб та натхнення" Едуарда Красного експонуватиметься в читальній залі Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка протягом місяця. Запрошуємо відвідати експозицію та доторкнутися до прекрасного.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини