Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:36:41

Поетичний бібліопростір "А+" бібліотеки Короленка гостював у Львівській майстерні шоколаду

04.05.2018   08:06Агенцiя

Поетичний бібліопростір "А+" Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В. Г. Короленка 29 квітня гостював у Львівській майстерні шоколаду.

Креативні бібліотекарі на чолі з директором Інною Аліференко перебувають весь час у пошуку інновацій, аби відірватися від існуючих канонів сприйняття бібліотеки, традиційних форм роботи, тому і організовують роботу поза бібліотечним приміщенням, виходять за межі суто бібліотечного простору. Все це приховує неабиякі можливості щодо залучення місцевої громади до читання.
 
Тематика зустрічі "Ах, весна, який романтичний час! Всі усміхнені і щасливі... Любов панує навколо!" спонукала всіх присутніх бути у гарному настрої. Основною метою заходу було згуртування спільноти вмотивованих та амбітних творчих людей, які прагнуть реалізовувати себе в літературі та підіймати її на вищі рівні, а також показати мешканцям нашого міста бібліотечний захід у іншому форматі. Клуб свідомо уникає оцінок, а слугує лише майданчиком для реалізації творчості.
 
Зустріч відкрив Олексій Дербичов чарівною мелодією на саксофоні. Ведуча заходу Наталія Утиро представила директора кафе "Львівська майстерня шоколаду" Сергія Давиденка, висловила подяку за фінансову підтримку у створенні поетичного альманаху "Первоцвіт" та інших проектів, що реалізовуються бібліотекою.
 
За традицією поетичного бібліопростіру "А+" на початку зустрічі проводиться бліц-опитування. Питання за змістом різного плану, на які потрібно відверто, кмітливо та швидко відповісти. Відповіді створюють уявлення про людину, відмічається її певний рівень відношення до будь-яких проблем. Свої власні вірші читали люди різних професій, віку, соціального статусу, але всіх їх об'єднала любов до поетичного слова. Свою творчість із задоволенням дарували присутнім кав'ярні чернігівські поети: Лариса Дущак, Віра Козлова, Олена Мамчич, Віка Лі, Анна Дмитрук, Лана Світко, Ольга Петренко, Євген Моргун, Олег Слободський, Ірина Кулаковська, Валентина Шеховцова, Олена Таран, Ольга Швед, Ігор Виноградов. Окрім основної тематики лунали вірші патріотичного напрямку, гумористичні поетичні пародії. Ноту креативності привнесло виконання віршів дуетом.
 
Кожна зустріч у поетичному бібліопростірі "А+" дає можливість познайомитися з творчими людьми нашого міста, і це стосується не тільки поетів, а ще й музикантів. Позитивні емоції всім подарувала талановита чернігівська композитор, викладач музичної школи ім. Вільконського Лариса Забара, під музику якої Сергій Гончаренко та Катерина Іващенко, студенти Національного університету "Чернігівський колегіум" імені Т. Г. Шевченка,  виконали чудові пісні.
 
Протягом зустрічі панувала дійсно літературно-музична атмосфера, яка заповнювала Львівську майстерню шоколаду "смачними" поетичними рядками та нотами. Серце наповнюється радістю, коли бачиш таких талановитих поетів та музикантів міста Чернігова! Всі присутні висловили подяку Сергію Давиденку та працівникам бібліотеки за чудову організацію і проведення заходу.

Останні новини Чернігівщини

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини