Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 12:57:22

Італія очима наймолодших: у Чернігові презентували унікальну виставку

24.04.2018   09:14Агенцiя

Надзвичайний і Повноважний Посол Італійської Республіки в Україні Давіде Ла Чечіліа в рамках сьогоднішнього візиту до Чернігова завітав до обласної універсальної наукової бібліотеки імені В.Г. Короленка на відкриття виставки «Італія очима дітей Чернігівщини».

Автори робіт — діти з інвалідністю, діти-сироти та діти з найбідніших верств населення. Всі вони відпочивали в Італії, а свої емоції, враження та почуття передали через живопис.

Унікальну експозицію оглянули, зокрема, президент благодійної італійської асоціації «Кассаго кличе Чорнобиль» Армандо Кріппа, перший заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Юлія Свириденко, голова Дитячого фонду Чернігівщини Валентина Хуторненко.

Ця виставка, як зазначив Армандо Кріппа, вже була презентована в Італії. Президент благодійної італійської асоціації наголосив, що реалізації даного проекту завдячують сотням небайдужих італійських родин. Деякі з них теж приїхали до Чернігова. До речі, організатори планують представити виставку у Брюсселі, доповнивши її іншими матеріалами. Таким чином вони хочуть нагадати світовій спільноті, що в Україні наразі продовжуються військові дії.

На переконання Надзвичайного і Повноважного Посла, співпраця України та Італії через допомогу дітям — це віддзеркалення дружби народів, таких різних і в той же час схожих між собою. А роботи дітей яскраво демонструють ці відносини.

Перший заступник голови ОДА Юлія Свириденко: «Саме завдяки діяльності Дитячого фонду Чернігівщини більше 2,5 тисячі дітей упродовж 20 років оздоровилися в Італії. Щирість та відкритість італійських родин відображена у сьогоднішній експозиції. Приємно, що наша область стала першою в Україні, де презентують подібну виставку дитячих малюнків. Сподіваємось, що такі спільні заходи сприятимуть як культурній, так і економічній співпраці наших країн».

Серед представлених робіт обрали вісім, які поїдуть до Києва.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.